Iš Klaipėdos į Juodkrantę "Forelle" plukdys kasdien

Iš Klaipėdos į Juodkrantę "Forelle" plukdys kasdien

Jau įpusėjęs laivybos sezoną istorinis laivas "Forelle" kursuoja maršrutu Klaipėda-Juodkrantė-Klaipėda kievieną savaitgalį iš Dangės upės, o nuo liepos 1 d. - kiekvieną dieną. Taip privatus verslas bent iš dalies siekia kompensuoti greitaeigio katamarano "Smiltynė", plaukdavusio iš uostamiesčio į Nidą, netektį.

Patogus, greitas ir nebrangus susisiekimas vandens transportu tarp Klaipėdos ir Nidos nutrūko praėjusiais metais, kai "Smiltynės perkėla" nusprendė parduoti 20 metų senumo katamaraną "Smiltynė" ir gautas lėšas investuoti į naują, kokybiškesnį laivą. Deja, naujo laivo statyba užtruko. Nebus jo Kuršių mariose ir šiais metais.

Vandenyje 85 metus

Istorinis 1934 m. Vokietijoje pastatytas 24 metrų ilgio, 80 vietų laivas "Forelle" užpildė vandens transporto Kuršių mariose trūkumą, pasiūlydamas lėtesnę, tačiau malonią ir puikiai suplanuotą kelionę iš Klaipėdos į Juodkrantę ir atgal.

"Forelle" vokiečių kalba reiškia upėtakį. Su šiuo pavadinimu laivas plaukioja jau 85 metus ir niekada nekito.

"Praėjusiais metais planavome plukdyti keleivius iš Klaipėdos į Juodkrantę tik sekmadieniais, tačiau sezonui įpusėjus teko maršrutą tankinti ir vis tiek sulaukėme nema=ai norinčių pasinaudoti šia paslauga. Šiemet sezoną pradėjome jau per šv. Velykas. Nuo gegužės 4 d. iki birželio 30 d. maršrutu Klaipėda-Juodkrantė-Klaipėda plauksime kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį, nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 18 d. - kiekvieną dieną, o nuo rugpjūčio 18 d. iki rugsėjo 29 d. - vėl tik savaitgaliais", - šio sezono planus išdėstė "Forelle" įgula.

Laivas "Forelle" išplaukia iš Klaipėdos, nuo Dangės krantinės prie "Pilies uosto" kavinės, 10.30 val. Plaukimas iki Juodkrantės trunka porą valandų ir į Juodkrantę atplaukiama 12.30 val. 15.30 val. "Forelle" išplaukia iš Juodkrantės ir grįžta į Klaipėdą po poros valandų.

Užkandžiams siūlys austres

Pažymėtina, kad laivas "Forelle" yra dengtas, tad juo galima plaukti bet kokiu oru, tačiau taip pat yra ir atvirų denių, nuo kurių galima mėgautis grynu oru ir grožėtis įspūdingais Klaipėdos uosto, Kuršių nerijos ir marių vaizdais. Laive veikia baras, kuriame galima įsigyti gėrimų ir užkandžių.

Pasak laivo "Forelle" valdytojų, šį sezoną jie pristatė keletą naujovių. "Laive vyksta teminiai vakarai. Pavyzdžiui, tokie kaip austrių arba gyvos muzikos vakarai. Be to, maršrutą papildysime plaukimu iš Juodkrantės iki Negyvųjų kopų. Juo galės pasinaudoti tiek atvykusieji iš Klaipėdos į Juodkrantę keleiviai, tiek poilsiaujantieji Juodkrantėje, kurie nori pamatyti Kuršių nerijos Sacharą iš vandens. Plaukimas iš Juodkrantės iki Negyvųjų kopų pirmyn ir atgal trunka 1,5 val.

Ką veikti Juodkrantėje

Juodkrantėje, kol laivas stovi krantinėje, galima apžiūrėti Raganų kalno medinių skulptūrų ekspoziciją, kuriai šiais metais sukanka keturiasdešimt metų. Šios ekspozicijos idėją inspiravo siekis atgaivinti miško parko su pasivaikščiojimo takais atmosferą, kuri buvo svarbi formuojant Juodkrantės kurortą XIX amžiaus antrojoje pusėje.

Senaisiais miško takais galima nužingsniuoti iki jūros išsimaudyti ir pasidžiaugti saule plačiuose balto smėlio paplūdimiuose arba nerti į Juodkrantės sengirę, atrasti įspūdingą trijų metrų aukščio gamtos garsų gaudyklę, įrengtą dendrologiniame take, arba stebėti kormoranų ir garnių koloniją.

XIX a. kurorto dvasia iki šių dienų alsuoja Juodkrantės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia, Gintaro įlanka ir aplink ją išaugęs medinių vilų kvartalas, o istoriją išsamiai pasakoja nuolatinė ekspozicija, įrengta Liudviko Rėzos kultūros centre.

Meno mėgėjams Juodkrantėje patiks Miniatiūrų muziejaus ekspozicija, akmens skulptūrų galerija pamaryje po atviru dangumi. Su išskirtiniu pamario paveldu - vėtrungėmis - supažindina Vėtrungių galerija.

Juodkrantėje būtina paragauti pamario žvejų rūkytos žuvies arba suvalgyti pietums žuvienės vienoje iš jaukių kavinių pamaryje.

Jeigu trijų valandų pajusti ir patirti visa, ką siūlo Juodkrantė, per maža, galima rinktis dviejų dienų išvyką. Vieną dieną laivu "Forelle" atplaukti, kitą dieną - išplaukti. Arba iš Klaipėdos (arba Nidos) į Juodkrantę važiuoti dviračiu, žygiuoti pėsčiomis, o į Klaipėdą sugrįžti laivu.


 

Informacija
Kelionė maršrutu Klaipėda-Juodkrantė-Klaipėda suaugusiam keleiviui į abi puses kainuoja 15 Eur, į vieną pusę - 8 Eur., vaikams nuo 7 iki 12 metų į abi puse 8 Eur, į vieną pusę - 5 Eur, vaikai iki 7 metų plaukia nemokamai. O pirmąją liepos savaitę darbo dienomis siūlys nuolaidas - išankstinių bilietų kaina bus net 20% mažesnė.
Laivas "Forelle" plukdo ne tik keleivius, bet ir dviračius. Dviračio bilietas kainuoja 3 Eur. Bilietus galima įsigyti iš anksto laivo "Forelle" interneto svetainėje www.forelle.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder