Palanga braška per siūles. Tiek poilsiautojų nėra buvę

Palanga braška per siūles. Tiek poilsiautojų nėra buvę

Šiuo metu į Palangą atvažiavo beveik pusė Lietuvos. Pliažuose nuo Nemirsetos iki Būtingės, apytiksliu gelbėtojų vertinimu, gali ilsėtis apie 200 tūkst. poilsiautojų. Oras įkaitęs iki 30, vanduo – iki 20 laipsnių. Patys gelbėtojai prisipažįsta, kad šią vasarą Palangoje tiek žmonių dar nėra buvę.

Penktadienį ir šeštadienio pirmąją dienos pusę važiuojančių į Palangą buvo nesuskaičiuojama galybė. Automobiliai į kurortą skriejo dviem eismo juostom. Jei kurioje nors atkarpoje įvykdavo incidentas, išsyk susidarydavo kilometrinės spūstys.

Visi skubėjo prie jūros. Paplūdimiuose besiilsintys žmonės apie jokį pavojų sveikatai ar gyvybei net nesusimąsto. Kai kuriose vietose neįmanoma pro gultus ir paklodes praeiti pėsčiomis. Apie saugius 2 metrų atstumus niekas nė nemąsto.

„Koks dar virusas? Per karščius jis nepavojingas“, - juokiasi poilsiautojai.

Taip pat niekas nesusimąsto ir apie tai, kad grėsmė gali slypėti vandeny, todėl kai kas plaukioja ir ant pripučiamų čiužinių ar irklenčių be gelbėjimosi liemenių. Tokius perspėja gelbėtojai.

Tačiau didžioji dauguma tiesiog mirksta vėsiame vandeny, kad bent kiek atsigaivintų.

Šiuo metu Palangos paplūdimiuose veikia tik 8 kavinės, kuriose parduodamas alus ar silpni alkoholiniai gėrimai. Akivaizdu, kad tiek taškų tokiai miniai poilsiautojų per mažai. Todėl prie daugelio jų nusidriekusios eilės ištroškusiųjų.

Tenka pripažinti, kad didžioji dauguma poilsiautojų sąmoningi ir vartojančiųjų savo atsineštą alų ar kitokius svaigiuosius gėrimus, yra labai mažai. Daugelis geria vandenį ar nealkoholinius gėrimus.

Paprastai 17-18 valandą paplūdimiai ima tuštėti ir veiksmas persikelia į miestą. Tik ne šį šeštadienį. Pastebėta, kad kai kuriose pliažo vietose poilsiautojų ne mažėja, o atvirkščiai – jų daugėja.

„Galbūt tai paskutinis karštas savaitgalis?“ – svarsto gelbėtojai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder