Palangos verslininkai: poilsiautojai taupo

Palangos verslininkai: poilsiautojai taupo

Nors vasariški orai į pajūrį priviliojo minias poilsiautojų, tačiau Palangos verslininkų, regis tai nedžiugina. Jie laukia turistų iš užsienio šalių ir sugrįžtančių emigrantų bangos.

"Poilsiautojai iš Baltarusijos ir Rusijos atvažiuodavo kiekvienais metais, išsinuomodavo savaitei ar dviems ne kambarį, o apartamentus. Didžioji pelno dalis būdavo iš šių šalių poilsiautojų, o dabar jų nėra, nėra ir pajamų", - neslepia palangiškiai.

Atvažiavusiuosius į kurortą pasitinka plakatai su užrašais, kviečiančiais išsinuomoti kambarį ar butą.

Verslininko Edo Balkaičio teigimu, didžioji dalis poilsiautojų atvažiuoja savaitgaliais, o dėl nakvynės vietos iš anksto tariasi telefonu arba internetu, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie stabteli išvydę plakatus. Verslininkų teigimu, kurorte kambarių nuomos kainos nuo praėjusių metų nekito.

Šiuo metu Palangoje, kambario nuomos kaina vienam asmeniui svyruoja nuo 8 iki 15 eurų už naktį, butą išsinuomoti galima nuo 30 eurų, o apartamentų kaina prasideda nuo 50 eurų.

Nors prabėgo tik vienas šio vasaros sezono mėnuo, tačiau Palangos miesto bendruomenės "Palangos rūpestėlis" valdybos pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė pastebi, jog karantinas skaudžiai paveikė nuomos verslą - žymiai sumažėjo turistų iš užsienio skaičius. "Poilsiautojai iš Baltarusijos ir Rusijos atvažiuodavo kiekvienais metais, išsinuomodavo savaitei ar dviem ne kambarį, o apartamentus. Didžioji pelno dalis būdavo iš šių šalių poilsiautojų, o dabar jų nėra, nėra ir pajamų", - pabrėžė A. Sabaliauskaitė. Tačiau verslininkė džiaugiasi, jog šiuo metu, kaip niekada anksčiau, mūsų šalies poilsiautojai atostogoms renkasi Lietuvos pajūrį.

Daugiametė verslininkų patirtis rodo, kad daugelis į Palangą atvykusių lietuvių stengiasi atostogauti taupiai ir neišlaidauti, tad dažniausiai renkasi kiek ramesnes ir tolėliau nuo didžiausio šurmulio bei pagrindinių miesto gatvių esančias vietas, o dienas praleidžia paplūdimyje arba vaikštinėdami parkuose.

Liepos ir rugpjūčio mėnesiais verslininkai jau laukia atvyksiančios poilsiauti emigrantų bangos. Iš Norvegijos, Švedijos, Danijos bei Anglijos atostogoms sugrįžę į Lietuvą, emigrantai dalį laiko praleidžia ir Palangoje, kur renkasi aukštesnės nei vidutinė klasė arba prabangesnius kambarius. Taip pat dienas leidžia linksmindamiesi bei pramogaudami.

IŠ ANKSTO. Verslininko Edo Balkaičio teigimu, didžioji dalis poilsiautojų atvažiuoja savaitgaliais, o dėl nakvynės vietos iš anksto tariasi telefonu arba internetu, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie stabteli išvydę plakatus.

Kaip vieną iš galimų pramogų Palangos verslininkai siūlo išsinuomoti dviratį, elektrinį paspirtuką ar keturratį. Pasak nuomos punkto darbuotojos Robertos Chomskytės, kaina už transporto priemonių nuomą išliko tokia pat kaip ir praėjusiais metais: dviračio nuoma valandai kainuoja 2 eurus, keturračio nuo 8 iki 18 eurų, o sportinio dviračio nuoma valandai atseis 3 eurus.

MAŽIAU. Adelina Sabaliauskaitė pastebi, jog karantinas skaudžiai paveikė nuomos verslą - žymiai sumažėjo turistų iš užsienio skaičius.

"Dažniausiai poilsiautojai dviračius nuomojasi ryte ir vakare, ypač savaitgaliais, o dieną pietauja, po to miega arba būna prie jūros. O rytais ir vakarais žmonės mėgsta pasivažinėti dviračiais", - tikino nuomos punkto darbuotoja.

KAINOS. Pasak nuomos punkto darbuotojos Robertos Chomskytės, kaina už transporto priemonių nuomą išliko tokia pat kaip ir praėjusiais metais.

Dar viena smagi pramoga, kuri pritraukia ne tik mažuosius poilsiautojus, bet ir vyresnio amžiaus žmones - Palangos elektrinis traukinukas. Jis važiuoja vienu maršrutu ir supažindina poilsiautojus su lankytinomis kurorto vietomis: Meilės, Birutės alėjomis, Jūratės gatvėje grojančiu fontanu, Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia, kurhausu bei šalia S. Dariaus ir S. Girėno gatvės esančiu parku.

VAIRUOTOJAS. Traukinuko vairuotojas Oskaras Šimkus teigia, kad ši pramoga poilsiautojams labai patinka. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

"Žmonės su traukinuku važiuoja ne vieną kartą, kam patinka važiuoja ir du, ir tris ratus. Vienai mamai su vaiku taip patiko maršrutas, kad važiavo net 10 ratų iš eilės", - tikino traukinuko vairuotojas Oskaras Šimkus.

Elektrinio traukinuko maršruto atstumas yra 5 km, o pasivažinėjimas trunka beveik pusvalandį. Iš viso elektriniu traukinuku gali važiuoti 13 žmonių, o vienos kelionės kaina kurorto gatvelėmis kainuoja 3 eurus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder