Turizmas Klaipėdoje po truputį įsibėgėja

Turizmas Klaipėdoje po truputį įsibėgėja

Šiais metais Klaipėda planavo priimti rekordinį kruizinių laivų skaičių, tačiau visą pasaulį palietusi pandemija pakoregavo ir uostamiesčio planus.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė viliasi, jog vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje klaipėdiečiai vis dar turės galimybę pasidžiaugti bent keliais atvykusiais kruiziniais laivais.

"Labai sudėtinga pasakyti, kad tikrai šiais metais nebus nė vieno kruizinio laivo, visaip dar gali atsitikti. Galbūt rugpjūtį atsiras vienas kitas laivas, gal rugsėjį", - kalbėjo Romena Savickienė.

Nors pandemija ir karantinas labai skaudžiai palietė turizmo sritį, tačiau sugrįžtant karščiams turistų į Klaipėdą kiekvieną dieną atvyksta vis daugiau. Poilsiautojai atvažiuoja iš kaimyninių Baltijos šalių, taip pat iš Lenkijos ir Vokietijos. Nors turistų skaičius didėja, tačiau, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jis vis dar yra žymiai mažesnis. "Be jokios abejonės, turistų trūksta, nes vis tiek pandemija padarė savo įtaką. Tiek Lietuvoje keliaujantiems žmonėms, tiek iš užsienio grįžtantiems ir turbūt kiekvienam iš mūsų padarė tam tikras korekcijas atostogų arba galvojimo, kur norisi praleisti savo poilsio laiką", - tikino Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė.

Pasak R. Savickienės, į uostamiestį atvykstantys turistai turi galimybę susipažinti su Klaipėdos senamiesčiu, atrasti svarbiausias miesto erdves, paslaptingus objektus bei sužinoti jų istoriją. Populiariausios ir labiausiai turistų pamėgtos ekskursijos šiuo metu yra "Mažieji Klaipėdos stebuklai" ir pažintinė-istorinė ekskursija po senamiestį.

Turistai vis labiau atsipalaiduoja. Pavyzdžiui, pirmosiomis dienomis, kai gegužės mėnesį vėl pradėjo veikti Turizmo ir kultūros informacijos centras, atvykstantys poilsiautojai dažnai dezinfekuodavo rankas. O šiuo metu retas į centrą ateina su kauke ar naudojasi dezinfekcijos priemonėmis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder