S. Maslobojevas paaiškino, kodėl dėvėjo aprangą su Rusijos atributika

S. Maslobojevas paaiškino, kodėl dėvėjo aprangą su Rusijos atributika

Lietuva atkakliai kovoja su itin aršia Rusijos propaganda, kuri brukama visais įmanomais būdais: per viešąją nuomonę, žiniasklaidą ir net sportą.

Portalą lrytas.lt pasiekė nuotraukos, kuriose pats garsiausias Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas viename iš praktinių seminarų su žinomu Baltarusijos kovotoju Aleksejumi Ignašovu dėvi Rusijos vėliavos spalvų šortus, o ant jų šonų puikuojasi užrašas „Rossija“.

Viešinamos nuotraukos yra šešerių metų senumo, kai po Rusijos Krymo okupacijos 2015-siais Vilniuje vyko žinojo kovotojo A.Ignašovo praktinis seminaras, o jame be dvidešimties kitų sportininkų buvo ir dukart WAKO organizacijos čempionas S.Maslobojevas.

„Pasižiūrėkime, kaip savo patriotines pažiūras Lietuvai deklaruojantis S.Maslobojevas paaiškins šį savo karjeros etapą, rodant palankumą Rusijai“, – buvo rašoma prie nuotraukų.

Rusijoje gyvenantis baltarusis A.Ignašovas yra vienas iš itin viešai Kremlių palaikančių kovotojų, tačiau 2015-siais jis be didesnių problemų rengė Lietuvoje praktinį seminarą, o kaip parodomąją medžiagą jį viešino ir Sportininkų mokymo centras.

„Taip, atsimenu tą seminarą. Ir dabar po klausimo prisimenu, kad dėvėjau tuos šortus. Tačiau visa šios „skandalingos“ istorijos paaiškinimas yra labai paprastas – tai yra trofėjus.

Tuomet neseniai buvau sugrįžęs iš WAKO planetos pirmenybių, kur antrąkart per savo karjerą įveikiau Rusijos kikbokso čempioną.

Yra nerašyta tradicija, kad po tokių rimtų kovų sportininkai keičiasi aprangomis – jis atidavė savo šortus su ta rusiška atributika, aš jam padovanojau savo šortus ir treningą su Lietuvos užrašu.

Tai visas šio skandalo paaiškinimas. Jokių propagandinių žaidimų aš nežaidžiu ir nuo politikos stengiuosi atsiriboti“, – lrytas.lt sakė S.Maslobojevas.

Pasaulio kikbokso čempionas tikino, kad niekur ir niekada viešai nesirodė su rusiška apranga, o ją naudojo tik uždaroms treniruotėms.

„Žinote, tai kaip medžiotojo trofėjus – sakysime, medžiotojas nušauna laukinį gyvūną, jis pasiima atminmui iltis ar pasidaro jo iškamšą.

Taip ir aš – tai mano trofėjus. Atsimenu, kad po to seminaro vyko ir Lietuvos muaythai čempionatas, tai ten nutariau dalyvauti.

Kamputyje treniravausi ir vėl su dovanotu to ruso treningu, tačiau kovoms planavau persirengti į savo kovinę aprangą.

Tai pamatę žurnalistai pradėjo klausinėti, ką turiu galvoje dėvėdamas tą treningą su rusišku užrašu. Pasakiau, kad nieko. Persirengiau ir tiek.

Gal dabar kažkur sandėliuke ir yra to Rusijos kovotojo padovanotas treningas, bet jau trejetą metų jis man į akis nekrito“, – pasakojo „kuvaldos“ pravardę turintis garsiausias šalies kikbokininkas.

Jis tikino, kad numano, kodėl staiga po šešerių metų buvo nutarta paviešinti nuotraukas iš to seminaro.

„Tai gali būti kerštas. Juokinga, bet štai toks bandymas kerštauti, kuris tiesiog yra nevertas dėmesio.

Nenoriu vesti paralelių, bet visas tas sujudimas atsirado po to, kai vienoje iš tinklalaidžių pasakiau, jog yra pas mus tokių neva kovotojų-trenerių, kurie patys sau prisigalvojo visokių titulų, nebūtų kovų ir nori iš to gyventi.

Įvardijau tokį Dominyką Niūniavą. Maža to, pasitikrinau visą informaciją ir savo kuriamoje tiklalaidėje papasakojau faktais, kad didžioji dalis jo titulų yra išgalvoti – visos apklaustos kovų federacijos viešai pareiškė, kad jis nedalyvavo, nelaimėjo, nebuvo ir neturi internete viešai minimų trofėjų. Po tokio mano video staiga metamas „Rusijos gerbėjo“ koziris“, – juokėsi S.Maslobojevas.

– Tai nuo politikos siekiate atsiriboti?, – lrytas.lt paklausė kovotojo.

– Aš myliu Lietuvą, gerbiu šią šalį ir į politiką nenoriu veltis. Ar tai būtų Kinija, ar Rusija, ar JAV, ar Ukraina.

Tiesiog nenoriu įrodinėti, kad esu laimingas gyventi ten, kur gyvenu ir nesirengiu teisintis. Jei šortų dėvėjimas yra išdavystė, tai ką aš žinau.

Lieku ir toliau Lietuvos patriotu. Rusijoje per visą savo gyvenimą buvau gal kokius 3 kartus. Ir ką, dėl to turiu teisintis?

– Duodamas interviu 2020-siais lrytas.lt teigėte, kad rengiatės važiuoti treniruotis į Rusijos regioną Osetiją. Vyksite?

– Aš turėjau pasiūlymą, tačiau gerai viską pasvarstęs, atsisakiau. Nors sportinės karjeros prasme tame regione yra stipriausia pasaulyje imtynių mokykla, buvo galima nemažai pasisemti naujo.

Vis dėlto nutariau vykti į Airiją, į Conoro McGregoro klubą ir ten rengtis būsimoms kovoms.

– Grįžtant prie šortų su Rusijos atributika klausimo – tai jums bus pamoka?

– Gal. Nežinau... Tačiau laikausi nuostatos, kad sportas aukščiau politikos ir religijos. Naujasis WAKO organizacijos vadovas neseniai rėžė tikrai puikią kalbą, kurioje išsakė labai teisingą mintį: religijos ir politikai po draugystės vis tiek vieną dieną susipyksta, o sportas – niekada.

Nes tu niekur nepamatysi, kad po žūtbūtinės kovos sportininkai po to dėkoja vienas kitam, apsikabina Izraelio ir Palestinos atletai, kartu šnekučiuojasi indas ir pakistanietis. Sportas vienija ir kuria, o ne drasko ir kelia karus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder