A. Vaitkus: "Klaipėdoje patvirtinti du nauji projektai"

(2)

Balandžio 1-ąją Klaipėdoje patvirtinti du nauji projektai. Pirmasis - ilgai lauktas tiltas į Kuršių Neriją. Šio tilto statybos prasidės dar šiais metais, o naudotis tiltu planuojama jau kitais metais. Tilto atramų viršuje planuojama įrengti skraidančios lėkštės pavidalo restoraną-apžvalgos aikštelę, iš kurios matytųsi Klaipėdos miestas,

Kuršių marios, Kuršių nerijos grožis ir Baltijos jūra. Projekto autoriai prognozuoja, kad tai bus ateityje vienas didžiausių traukos taškų klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Antrasis projektas susietas su užstrigusia Muzikinio teatro statyba ir archeologiniais tyrimais po teatro pamatais. Taip pat susimąstyta, ar teatras statomas tinkamoje vietoje, užspraustas prie gyvenamųjų namų. Todėl teatro statyba šioje vietoje stabdoma.

Naujo projekto autoriai praktiškai grįžo prie idėjos Muzikinį teatrą įrengti Kuršių Marių pakrantėje kitoje pusėje senosios Smiltynės perkėlos.

Planuojama, kad persikėlimui į teatrą būtų naudojama nemokama vandens taksi iš Šiaurinio Rago, o tokios taksi kaštai būtų neženklūs ir įskaičiuoti į teatro bilieto kainą.

Vakarinių spektaklių metu romantiška nuotaika prasidėtų jau nuo persikėlimo per uosto akvatoriją momento. Jei pritars miesto Taryba, šio projekto statybos pradžia prasidėtų jau šiais metais.

Taip pat nutarta, kad nuo šių metų visi grandioziniai projektai bus tvirtinami kasmet balandžio 1-ąją.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.Archyvų nuotr.Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder