Kai atsirado pinigų, atsirado ir A.Tapinas

(4)

Vos tik Vyriausybė nusprendė statyti Baltarusijos pasienyje milijonus kainuosiančią tvorą, netikėtai prabudo ir didysis laisvės šauklys, „Laisvės TV" įkūrėjas Andrius Tapinas.

 

Archyvų nuotr.

Beveik du mėnesius nelegalų klausimu pratylėjęs, domėjęsis tik Europos futbolo čempionatu, knygų skaitymu ir plaukiojimu prie Nidos, pagaliau A.Tapinas nusprendė socialiniuose tinkluose paviešinti nelegalus atgrasantį, tiksliau - arabus įžeidžiantį, o gal net įsiutinantį filmuką.

Dar daugiau - pasisiūlė pasieniečiams padėti ir vien už tai sulaukė vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės „karštos" padėkos.

 

A. Tapinas feisbuke užvakar bylojo taip:

„Šiandien kreipiausi į VRM prašydamas informuoti, kokios pagalbos reikėtų mūsų pasieniečiams ir Viešojo saugumo tarnybai ir kaip galėtų prisidėti visuomenė.

Pareigūnai neliks vieniši. Savaitgaliais niekas nesiilsi, jau sutarta dėl operatyvinio pasitarimo rytoj (sekmadienį - aut. past.) su VRM vadovybe ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovais, kokia gali būti visuomenės pagalba."

Į tokį pasisakymą itin dėkingai ir staigiai sureagavo vidaus reikalų ministrė A.Bilotaitė:

„Ačiū Andriui Tapinui už tai, kad skuba į pagalbą tada, kai valstybei sunku. (...) Rytoj rengiame pasitarimą su Andriumi, jo komanda, VSAT specialistais."

Oho, A.Tapinas tampa valstybės gelbėtoju? Konsultuoja, o tiksliau - apjuokia A.Bilotaitę?

Ministrė griebiasi už jo kaip už šiaudo. Daro vaikinui savireklamą. Internautai tokios progos pasišaipyti nepraleido.

Juokavo, kad Tapinas gal jau turi personalinį leidimą dirbti su slapta informacija, nes pusantro mėnesio - nė kriukt.

O kai nusimato finansavimas - ir A.Tapinas atsirado. Gal iš tikrųjų ruošiasi į šalies prezidentus? Klausiame kitų, labai daug patirties turinčių žurnalistų.

TV laidų vedėja Rūta Janutienė išsakė štai tokią nuomonę:

„A.Tapino pavardė jau buvo įtraukta į apklausą, už ką balsuotumėte per Lietuvos prezidento rinkimus, bet man susidaro įspūdis, kad pradžiai A.Tapinas ruošiamas į Vilniaus merus.

Aš galvoju, kad iš pradžių jis čia turėtų sudalyvauti.

Archyvų nuotr.

Jie (konservatoriai ir liberalai - aut. past.) dalijasi pinigus siaurame rate, o sienos statyba pasienyje generuoja didžiulius pinigus. Kur pinigai, ten ir A.Tapinas.

Manau, kad bus panaudota sena schema.

Blogiau yra kitas dalykas, kiek girdėjau Baltarusija prie Lietuvos sienos traukiniais ims vežti tadžikus.

Artėjame į labai pavojingą situaciją, o siena - atvira.

Dar kartą čia bus išleista daug pinigų. Mano supratimu, ir vėl vyks lėšų įsisavinimas, todėl ir A.Tapinas turi ateiti. Jis pajudėjo tada, kada atsirado pinigų.

Maždaug prieš kelis mėnesius, kai prasidėjo migrantų krizė, jis visiškai nejudėjo...

Dėl A.Tapino balotiravimosi į Lietuvo prezidentus? Jis yra narcizas. Įsivaizduoja save visur. Visi loja, trolina Remigijų Šimašių dėl trečių vedybų.

Trolina, kad galėtų kažką kitą pasiūlyti. Matyt, paruoš į šią vietą A.Tapiną. Jis tik šioje vienintelėje vietoje gali laimėti.

Čia įdirbį turi, o rimtos alternatyvos, išskyrus Artūrą Zuoką, nėra.

Bus pirmas laiptelis, o paskui galės kopti aukščiau, bet nacionaliniuose rinkimuose A.Tapinas šansų neturi. Prezidento rinkimuose reikia būti nei šiokiu, nei tokiu, kad visiems tinkamas būtum."

O faktas, jog A.Tapinas padės pasieniečiams, R.Janutienei atrodo kaip karikatūra.

„Jis neva gelbės sieną, o gausime didelę dozę propagandos.

O ką daro A.Bilotaitė - tai pasityčiojimas iš valstybės. Nesaugumo jausmas kaip tilto per Bražuolę sprogdinimo laikais. Čia šliauš šniūrais nusivalkatavę žmonės.

Pačių „konservų" draugai iš principo ir reformavo pasienį taip, kad jame sumažėjo pareigūnų.

Dabar kviečia dirbti už 800 eurų algą. Už tokią algą ateis dirbti tie, kurie norės užsidirbti nelegaliai pravedinėdami per sieną nelegalų grupes ir dar norės turėti pasieniečio regalijas.

Geriau rentgeno aparatų daugiau pripirktų, kad kontrabandą būtų lengviau gaudyti.

Valdantieji tyčiojasi iš valstybės ir jos žmonių. Iš kiekvienos Lietuvos problemos padaro pinigų įsisavinimo problemą, o A.Tapinas galbūt labai svarbi to pinigų įsisavinimo dalis?

Kiek prisimenu, nebūdavo pas jį anksčiau tokių ilgų atostogų, Arnas Klivečka (TV laidų vedėjas - aut. past.) visą vasarą atostogaudavo, priešingai nei A.Tapinas.

Žinau, kas yra televizija. Jai visą laiką reikia pinigų uždirbti, kad „ratai suktųsi". Jei atostogauji - viskas sustoja. Tad ant kokio pinigų srauto A.Tapinas sėdi, kad gali sau leisti tokias ilgas atostogas?" - kalbėjo R.Janutienė.

Žurnalistas Vilius Kavaliauskas taip pat buvo skeptiškas:

„Kokią pagalbą gali pasienyje suteikti A.Tapinas? Baltarusijoje savo idėjas skleisti? Išleisti knygą Dramblio kaulo krantui? „Laisvės TV" Dramblio kaulo krante įsteigti?

Na, kuo aš, būdamas žurnalistu, galėčiau suteikti pagalbą pasienyje? Gauti bananą ir juo pamosikuoti? Idėja labai keista.

Nesuprantu aš to „Laisvės TV" kanalo - ar jis valdiškas, ar visuomeninis?

Visuomenei padėti niekas netrukdo, bet kaip jis pasitarnaus prie sienos? Kvies migrantus neiti pas mus? Važiuos į Iraką? „Blūdas" kažkoks.

Nesuprantu tų, kurie yra žurnalistai, bet dar ir koldūnus reklamuoja ar dalyvauja užsakomose reklamos kampanijose. Tai kertasi su žurnalistine etika, bet Lietuvoje į tai nekreipiama dėmesio.

Problema ta, kad dabartinę migrantų krizę sprendžia visiškai nepasirengę žmonės. Tarp valdančiųjų yra tinkamesnių žmonių. Tą patį Lauryną Kasčiūną paskirčiau vietoje A.Bilotaitės.

Tik tuo galėtų pasitarnauti A.Tapinas, būdamas tos partijos gerbėjas, šalininkas.

Galėtų pasakyti, patarti - tvarkykitės, keiskite ministrę. Prie kiekvienos vyriausybės yra tokių žmonių kaip A.Tapinas. Energingas žmogus, politiškai labai angažuotas, tegul dirba.

Ministrei A.Bilotaitei kokią auklę vaikų galėtų surasti..."

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder