Premjerei I. Šimonytei atskleisti VMG grupės plėtros planai: ketvirčio milijardo investicijos ir 850 naujų darbo vietų

(3)

Tarptautinė investicinė VMG grupė Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) antradienį viešinčiai premjerei Ingridai Šimonytei pristatė plėtros planus regione. Pernai įgyvendinusi rekordinę šalies istorijoje plyno lauko investiciją, kompanija N. Akmenėje toliau vysto strateginius projektus. Į artimiausiais metais čia atsirasiančias dvi naujas gamyklas planuojama investuoti daugiau nei 250 mln. eurų ir jose sukurti 850 darbo vietų.

Susitikime su premjere I. Šimonyte taip pat buvo aptarti žaliavinės medienos apskaitos skaidrinimo, Akmenės LEZ plėtros, inovacijų, tvarios statybos ir renovacijos bei žiedinės ekonomikos klausimai.

Nauji investiciniai projektai

Akmenės LEZ teritorijos pietinėje dalyje jau veikia moderniausia VMG grupės medienos drožlių plokštės gamykla, tapusi didžiausia Lietuvos istorijoje plyno lauko investicija. Į ją investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 naujų darbo vietų. Šiemet į šią gamyklą planuojama investuoti papildomus 15 mln. eurų ir padidinti jos pajėgumus.

Investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko teigimu, teritorijoje šiuo metu taip pat vystomi du nauji projektai – baldų gamybos ir konstrukcinės medienos gamyklos.

Naują korpusinių baldų gamyklą VMG grupė N. Akmenėje pradėjo statyti dar pernai. Investicijos į šį projektą sieks apie 90 mln. eurų. Jį užbaigti planuojama 2022 m. antroje pusėje. Gamykloje bus sukurta apie 500 naujų darbo vietų.

Kitas šioje teritorijoje planuojamas vystyti projektas – statybos ir pastatų renovacijos medienos konstrukcijų gamykla. Projektą ketinama pradėti dar šiemet ir užbaigti per trejus metus. Numatoma investicijų vertė gali siekti maždaug 170 mln. eurų, o įgyvendinus projektą planuojama sukurti apie 350 naujų darbo vietų.

„Šiuo metu VMG grupės įmonėse Lietuvoje dirba apie 2000 darbuotojų. Darbo vietų skaičius, pastačius dvi naujas gamyklas, mūsų grupėje padidės daugiau nei 40 proc. Šis tikslas mums svarbus ir dėl to, kad esame lietuviško kapitalo kompanija“, – sako S. Paulauskas.

Įgyvendinusi investicinius projektus, VMG grupė Akmenės LEZ iki 2025 m. iš viso bus sukūrusi daugiau nei 1000 naujų darbo vietų, o investicijų suma pasieks pusę milijardo eurų.

Apsirūpins žalia energija

VMG grupė N. Akmenėje pradėjo vystyti ir atsinaujinančios energetikos projektus. Iki metų pabaigos, investavus beveik 900 tūkst. eurų, čia planuojama įrengti vieną iš galingiausių šalyje ant pastato stogo įrengtą 2 megavatų (MW) saulės energijos parką.

Akmenės LEZ taip pat planuojama statyti ir 30 MW vėjo jėgainių parką. Investicijos į jį sieks apie 33 mln. eurų, o projektą užbaigti planuojama iki 2024-ųjų. Šiuo metu teritorijoje pastatytas vėjo matavimo bokštas, padėsiantis išsiaiškinti šio energetinio šaltinio potencialą.

Pasak S. Paulausko, VMG grupė tvaria energija per artimiausius metus ketina aprūpinti visas N. Akmenėje veiklą vykdančias savo gamyklas.

Atsinaujinančios energetikos plėtra yra viena iš šešių grupės strateginių krypčių, tad planuojama, kad investicijos į tvarumą ir žaliąją energiją laikui bėgant tik augs.

Kitos VMG grupės patvirtintos strateginės kryptys yra ekologiški pakavimo sprendimai, medienos perdirbimas ir gamyba, pramonės inovacijų ir technologijų vystymas, tvarios statybos ir renovacijos konstrukcijų gamyba bei pramoninio nekilnojamojo turto valdymas.

Planuoja parduoti daugiau produkcijos

VMG grupė 2020 m. gavo 331 mln. eurų konsoliduotų pardavimo pajamų. Pasak S. Paulausko, nors šiemet rinkose dėl koronaviruso pandemijos vis dar esama neapibrėžtumo, VMG grupė išsikėlė ambicingų tikslų ir planuoja produkcijos parduoti daugiau.

„Prognozuojame, kad šių metų konsoliduoti pardavimai gali perkopti ir 400 mln. eurų“, – teigia VMG grupės akcininkas.

Šiuo metu VMG grupę sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 5000 darbuotojų. Kompanijos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder