Didinti mokesčius sumaniusi Klaipėda: jei ras pritarimą, dvigubai mokėsime nuo gegužės

A. Armonaitė Klaipėdoje aptars naujų investuotojų pritraukimo planus

(4)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį lankysis Klaipėdoje, kur su vietos verslininkais aptars planus pritraukti naujų investuotojų į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) ir patį uostamiestį. 

Ministrė rytoj susitiks su Klaipėdos LEZ, įmonės „Neo Group“ bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko vadovais, taip pat su uostamiesčio verslo bendruomene.

„Siekiame įsiklausyti į verslo lūkesčius bei pasiūlyti tinkamiausią pagalbą jo augimui ir plėtrai užtikrinti. Klaipėda turi didelį potencialą pritraukti naujas investicijas ir kurti darbo vietas. Tai regionas, kuris domina užsienio investuotojus“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Šiuo metu vyksta pasiruošimas steigiant dar vieną didelę įmonę Klaipėdos LEZ, kurioje  galėtų dirbti keli šimtai žmonių. Iš viso ministerijai pavaldi agentūra „Investuok Lietuvoje“ veda derybas su 49 potencialiais  investuotojais, kurie svarsto galimybes steigti naujas įmones Lietuvoje. 

Pasak ministrės, Klaipėdos LEZ pagal poreikį gali pasinaudoti net keliomis priemonėmis gauti valstybės paramą ekonominės zonos plėtrai ir naujų verslų pritraukimui. 

Klaipėdos LEZ infrastruktūrai įrengti šiais metais skirta 1,84 mln. eurų. Jau netrukus bus galima pasinaudoti lengvatinėmis paskolomis gamybos paskirties pastatų statybai.

Tai priemonė, skirta iš anksto, dar neturint investuotojo, skatinti universalių pastatų statybą, siekiant pritraukti gamybos sektoriaus investuotojus.

Taip pat stambių projektų plėtotojai, kurių planuojamos investicijos siekia 20 mln. eurų ir planuojama sukurti ne mažiau kaip 150 vietų, gali pasinaudoti vadinamuoju Žaliuoju koridoriumi. Tokiu atveju stambaus projekto plėtotojai iki 20 metų atleidžiami nuo pelno mokesčio. 

Nuo Klaipėdos LEZ veiklos pradžios čia veikiančių įmonių investicijos sudarė daugiau nei 667 mln. eurų,  veikia 40 įmonių, dirba 2693 darbuotojai.   

A. Armonaitė taip pat lankysis Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (MTP), kurio dalininkė kartu su  Klaipėdos universitetu yra Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Su MTP vadovybe ministrė aptars parko  augimo galimybes, kylančius iššūkius ir konkrečias priemones jiems spręsti. 

2002 m. įsteigtas Klaipėdos MTP – tai Klaipėdos regiono inovacinės aplinkos skatinimo centras, kuris siekia kryptingo mokslo bei verslo bendradarbiavimo, kuria palankias sąlygas startuolių ekosistemai. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder