Remigijus Žemaitaitis

Prabilo apie neformalų TS-LKD susitikimą: buvo pripažinta, kad reikia keisti ne 2 ministrus, o 4

(4)

 Politinėje arenoje ir toliau skambant garsiems pareiškimams apie kai kurių ministrų netinkamumą toliau užimti pareigas, opozicinės Seimo Regionų frakcijos atstovas Remigijus Žemaitaitis sako turintis informacijos apie panašaus turinio valdančiųjų Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovų susitikimą. Parlamentaro teigimu, susitikime buvo aptartas ne dviejų žiniasklaidoje įvardijamų ministrų pakeitimas, bet net keturių. TS–LKD atstovė spaudai teigia, jog tokia informacija neatitinka tikrovės.

Šiuo metu Lietuvoje yra paskelbtos dvi ekstremalios situacijos – viena dėl koronaviruso, antroji – dėl neteisėtų migrantų.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Agnė Širinskienė Delfi laidoje prakalbo apie dviejų ministrų keitimą. Jos teigimu, pasitraukti turėtų vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kritikos strėlių paleido ir valdančiosios koalicijos atstovas, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime narys Audronius Ažubalis. Jis teigė, jog su kai kuriais ministrais jau reikia atsisveikinti ir čia nėra didelės tragedijos.

Seimo narys R. Žemaitaitis kalbėdamas su Delfi užsiminė apie neformalų TS–LKD atstovų susitikimą, kuriame 4 ministrai buvo įvertinti kaip Damoklo kardas partijai.

„Konservatorių partijos viduje prieš mėnesį neformalus susitikimas. Jame buvo pripažinta, kad reikia keisti ne du ministrus, o keturis. Kalba ėjo tokia, kad turi atsistatydinti krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Tada žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui buvo pasiūlyta pagalvoti apie galimybę pasitraukti. Ir kartu A. Bilotaitė ir A. Dulkys. Jeigu konservatorių viduje patys puikiai supranta, jog šie keturi ministrai Damoklo kardas jiems visiems ir visai partijai, tai liko tik klausimas, kada tas žingsnis bus žengtas ir kaip“, – Delfi situaciją komentavo R. Žemaitaitis.

Parlamentaras teigė, jog iš skirtingų konservatorių partijos „barikadų pusių“ išėjo informacija apie šiuos 4 ministrus.

„Dar buvo keliamas klausimas ir dėl Gabrieliaus Landsbergio tinkamumo eiti užsienio reikalų ministru“, – turima informacija dalijosi R. Žemaitaitis.

Jis teigė, jog krašto apsaugos ministras A. Anušauskas neteisėtų migrantų krizę perkėlė ant vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės pečių.

„Ir dabar jai tenka viską kentėti. Bet A. Anušauskas šiai dienai turi pirmu smuiku groti“, – aiškino politikas.

Žemaitaitis prabilo apie neformalų TS-LKD susitikimą: buvo pripažinta, kad reikia keisti ne du ministrus, o keturis

Opozicijos atstovas R. Žemaitaitis sakė tikintis, jog premjerė Ingrida Šimonytė „paaukos“ ministrą.

„I. Šimonytė nori, nenori, turėtų aukoti A. Bilotaitę. A. Dulkio ji negali aukoti, nes jis yra atvestas jos. Tai ne partijos sprendimu, bet jos pačios. Tai sveikatos apsaugos ministro patraukimas būtų pripažintas kaip didžiausia jos asmeninė klaida. Tikrai džiaugčiausi, jei ji A. Dulkį nuimtų ir pripažintų tai kaip savo klaidą, kaip politikė ji labai stipriai pakiltų. O dėl A. Bilotaitės yra partinis sprendimas. Partija turi vadovautis šitais principais“, – teigė parlamentaras.

R. Žemaitaitis kalbėjo, jog jei ministrė pirmininkė I. Šimonytė šiuo metu nori suvaldyti „didžiąją griūtį visuomenės“ ir dar didesnį nepasitikėjimą ja, tai sprendimai turi būti priimti per artimiausias savaites.

„Ji turi atrasti būdą, kaip patraukti A. Bilotaitę. Ir vietoje jos pastatyti kitą žmogų, kuris atstatytų VRM pozicijas“, – aiškino parlamentaras.

Paklaustas, kam galėtų būti perduotas VRM vadovo postas, R. Žemaitaitis priminė ir buvusį premjerą S. Skvernelį.

„Tai yra vienas iš variantų. Kitas iš variantų – konservatoriams kalbintis Vytautą Baką, ką jie nuolatos daro. Dar vienas – pasirinkti Stasį Šedbarą, kaip buvusį reikalų ministrą, dabartinį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką“, – galimus kandidatus į VRM vadovo poziciją vardijo Seimo narys R. Žemaitaitis.

Žemaitaitis prabilo apie neformalų TS-LKD susitikimą: buvo pripažinta, kad reikia keisti ne du ministrus, o keturis

TS–LKD neigia

TS–LKD atstovė spaudai Paulina Levickytė Delfi perduotame komentare teigia, jog vyksta reguliarūs frakcijos posėdžiai, kuriuose niekas neabejoja ministrų kabineto darbu.

„Neįvyko, matomai, tikslingai sklinda tikrovės neatitinkanti informacija. Vyksta frakcijos reguliarūs posėdžiai, kuriuose niekas neabejojo Ministrų Kabineto darbu, o tik išreiškė visapusišką palaikymą“, – teigia TS–LKD atstovė spaudai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder