Lietuva žengia tiesiu keliu į saviizoliaciją

(1)

Įsikalbėtų baimių paranoja sujaukė valdančiųjų protus - Lietuva pasuko saviizoliacijos keliu

Fizinė tvora

Tai kylančios teležvaigždės, vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ištaras.

Tęsiu: fizinė tvora, fizinis agurkas, fizinis kiaušinis, fizinis Seimo tešlagalvis...

Į šalį atidėkite kryžiažodžius ir tęskite.

Po-pu-lia-ci-ja

„Koronos" paveikti medicinos ekspertai mano Tautą ėmė vadinti po-pu-lia-ci-ja.

Tęsiu: Lietuvoje smarkiai apniko siaurasparnių drugių po-pu-lia-ci-ja. Išmirimo ribą pasiekė dėmėtųjų varliagyvių po-pu-lia-ci-ja.

Kaukazietiškos bitės išpjovė paskutines senųjų lietuviškų bičių po-pu-lia-ci-jos palikuones.

Žydrųjų vėliavų Laisvės partija medicinos ekspertų paprašė rasti būdą, kaip natūraliu būdu padidinti vienalyčių porų po-pu-lia-ci-ją.

Atidėkite kryžiažodžius ir tęskite.

Biomasė

Po-pu-lia-ci-ja yra masė!

Tęsiu: pandeminiai biomasės mitingai. Iškreiptų genų biomasės aktyvistų riaušės: į riaušininkų akis purškę dujas policininkai buvo apmėtyti akmenimis, įsiaudrinę spardė apsauginius policininkų skydus, prie Seimo durų susispietę reikalavo Seimo senoliams susirinkti savo mantą ir keliauti namo manų košės virti.

**

Atkeliavęs iki viršugalvio ginkluotas policijos pastiprinimas 30 iškreiptų genų aktyvistų „susėmė" ir užkardino Vilniaus policijos areštinėse.

Sveikų genų teismas daugelį areštuotų paleido kaip visiškai sveikus, normalius populiantus.

Bet generalinis policininkas keletą pasiliko kaip užstatą, kad populiacinė biomasė rugsėjo 10 d. mitinge prie Seimo apsivalys nuo iškreiptų genų biomasės aktyvistų.

**

Atidėkite į šoną kryžiažodžius ir savęs paklauskite: ar esant dabartinei valdžiai populiacinė biomasė dar pajėgs atgimti normalios lietuvių tautos pavidalu?!

Archyvų nuotr.

Agnės tvora

A.Bilotaitės, kitokios nei visi buvę jėgų struktūros ministrai, tarnybos ir gyvenimo tikslas - pasienyje su Baltarusija sparčiai nutiesti trijų aukštų žmogų ir pasiklydusį žvėrį pjaustančią koncertinos tvorą!

Agnės tvoros ypatumai

a) aukšta, it skustuvas aštri, visa, kas gyva, pjaunanti tvora visus nekviestus vyrus, moteris ir vaikus priskiria labai pavojingų žmonių grupei.

b) aukšta it skustuvas tvora visus nelegalus, kas jie bebūtų - vyrai, moterys ar vaikai, grėsmingai perspėja:

- Lietuva, savarankiška po-pu-lia-ci-nė, aukštos europinės kultūros šalis, niekada nebus lengvos duonos ieškančių prieg-lau-da;

- Lietuva, savarankiška, nepriklausoma ES valstybė, niekada nebuvo ir niekada netaps ekonominių ne-le-ga-lų prišiukšlintu pereinamuoju kiemu;

- Lietuva, išdidi, nepriklausoma ES valstybė, nekviestų svečių nesodino ir nesodins už europietiškomis gėrybėmis nukrautų stalų ir nelydės į 5 žvaigždučių viešbučių apartamentus;

- nekviesti, į nepriklausomą, savarankišką ES šalį įsibrovę 4 tūkstančiai nelegalų - vyrų, moterų ir vaikų - privalės susitaikyti su apribotu, uždaru, minimalius poreikius tenkinančiu režimu;

- ką nekviesti svečiai gali geriausio padaryti patys sau ir Lietuvai, tai grįžti namo. Ingridos Šimonytės Vyriausybė ne tik kiekvienam nupirks tūkstančius eurų kainuojančius bilietus, bet ilgai kelionei įdės po lietuvišką lauknešėlį.

Aukštojo ES Pono vizitas

Įvertinti Agnės tvoros tiesimo darbų į Lietuvą, tarsi savo tėvoniją, atvykęs Aukštasis ES Ponas, pavardės neminėsiu, nes ji nieko nesako, pirmų pirmiausia susitiko su Lietuvoje rezistuojančia Baltarusijos garsiąja opozicioniere Sviatlana ir tik rytojaus dieną mažiau reikšmingu laisvos Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda, mažiau reikšminga Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, mažiau reikšminga koalicine premjere I.Šimonyte.

**

Svarbusis Ponas, viešėdamas Medininkų pasienyje ir stebėdamas Agnės tvoros tiesimą, pasidžiaugė darbų sparta pabrėždamas, kad (žmogų ir žvėrį pjaustanti - aut.) tvora yra visos ES bendrijos apsaugos tvora.

Jei Lietuva (Agnė - aut.) pritrūktų koncertinos apvijų, jų pristatys kitos, geriau apsisaugojusios, ES valstybės.

**

Garbusis Ponas jį apspitusiems valdininkams priminė, kad Lietuvos valstybei ES komisija jau paskyrė 37 mln. eurų sienos stebėjimo elektroniniams kompleksams įsigyti.

Po to Aukštasis Ponas išskrido į Briuselį.

...Agnės triumfas

Netikėto, ne visai diplomatiškai korektiško, ES Pono vizitas ir palankus Agnės tvoros tiesimo darbų įvertinimas virto ministrės triumfo valanda - visi nepraustaburniai, juodinę Agnės veiklą ir tvorą, kurią, anot jų, galima pereiti per 1-2 minutes, privalės užsisiūti burnas.

Tai geras, vertingas patarimas: užsiūtų burnų lietuviška po-pu-lia-ci-ja leistų valdančiajai koalicijai sėkmingai vykdyti keturmetę „Pokyčiai po pokyčių" Lietuvos valstybės gelbėjimo nuo pandemijos planą.

Metalinė tvora

Vyriausybė nusprendė greta Agnės pasiklydusį žvėrį ir žmogų pjaustančios tvoros už 152 mln. eurų įrengti ir 4 metrų aukščio metalinę tvorą.

Neatidėliotinų darbų imsis Energetikos ministerijos „Moki-veži" elektrikai.

Unikali, dviguba, žmogų ir pasiklydusį žvėrį sulaikanti ir pjaustanti, tvora tą pačią akimirką, kaip ir Šimašiaus „G" taškas, į Lietuvą pritrauks minias savų ir užsienio turistų.

Bėda ta, kad Energetikos ministerijos „Moki-veži" elektrikai nežino, kur gauti... metalo.

Pasaulinės tvorų statybos bumas ištuštins net milžiniškus Kinijos sandėlius.

Tvorų tvėrimo bumas

JAV, pasaulinės demokratijos buveinė, nuo Meksikos emigrantų atsitvėrė neperšaunama milžiniško ilgio ir aukščio tvora.

**

Vokietija, europinių vertybių, žmogaus teisių ir laisvių saugykla, aktyvi pasaulio be sienų kūrėja, prieš 6 metus su didele „pompa" visiems emigrantams atvėrusi savo sienas, šiandien duris privėrė ir pasistatė sargybą.

**

Karališkoji Anglija, elegantiškai atsikračiusi įkyrios Briuselio globos, akimirksniu užvėrė savo sienas laisvam žmonių ir prekių judėjimui. 250 tūkst. lietuvių, daugiausia ekonominių svetimo gėrio ieškojusių emigrantų, atsidūrė už ES borto.

Gausi Anglijos lietuvių bendruomenė prarado teisę balotiruotis Seimo ir Europos Parlamento rinkimuose.

**

Gerai saugoma siena apsitvėrė Vengrija, savo sienų apsaugą sustiprino Latvija, Estija, Lenkija... Milijonus emigrantų už ES lėšas įsileidusi Turkija pareiškė statanti legalams neperžengiamą sieną.

Baltarusijos siena

Lietuvos ir ES prispausta Baltarusija labai daug investavo į techninius-inžinerinius sienos su Lietuva sprendinius - šiandien 60 proc. Baltarusijos sausumos sienos padengta techniškai, 51 proc. jos dengia sumontuoti naujausi kompleksai ir dirbtinio intelekto valdoma sistema.

**

Bet kuriuo paros metu, bet kokiomis oro sąlygomis pasieniečiai laiku gauna visą informaciją gerai saugomame ruože.

**

Visose keturiose Smurgainių užkardose pasieniečių šeimoms pastatyti miestietiško tipo namai, vyresnieji vaikai specialiu transportu vežami į mokyklas, mažyliai - į darželius-lopšelius, kasdien veikia paslaugų, socialinės rūpybos punktai, parduotuvės.

Tokią situaciją neseniai aprašė populiariausias, tūkstančius skaitytojų turintis, vienintelis šalyje likęs nacionalinis dienraštis „Vakaro žinios".

Politinė tvora

Dabartinė Vyriausybė ir Seimo dauguma ilgaamžę politinę tvorą pastatė tarp Lietuvos ir Baltarusijos, Lietuvos ir Rusijos, aklina tvora sparčiai tiesiama tarp Lietuvos ir Kinijos, nuo Lietuvos atitolo Sakartvelas, lengvu šaltuku Latviją, Estiją, Lenkiją apėjo nuo Lietuvos styrančios tvoros.

Politinis „blūdas" niaukiasi ir tvirtėja...

Atidėkite į šoną kryžiažodžius ir ramiai paklauskite Lietuvos prezidento - ar šalį valdantis nuo įsikalbėtos baimės, nepasitikėjimo ir įtarimų karščiuojantis politinis elitas Lietuvos nekreipia gniuždančios ekonominės, kultūrinės, politinės saviizoliacijos keliu?

P.S. Nors tvora pasienyje su Baltarusija dar tik pradėta tiesti, už ją tenka mokėti ir gyvybėmis. VSAT Varėnos pasienio rinktinės ruože, atliekant parengiamuosius darbus koncertinos tiesimui, grandininiu pjūklu susižalojo ir mirė 47 metų ugniagesys gelbėtojas Egidijus Karla.

Archyvų nuotr.

Agnė Bilotaitė. Stasio Žumbio nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder