Anūkas bandys vienas pramušti kinų sieną

(1)

Kiniją įsiutinęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad Europos Sąjungos valstybės su ja turėtų kalbėtis kartu, o ne atskirai.

Deja, vakar paaiškėjo, jog Lenkija su Kinija nori kalbėtis kitaip nei Lietuva.

Matyt, bus kaip visada - kiti kalbėsis, o mūsų ministras bandys galva pramušti sieną ir paskui stebėsis, kad skauda.“, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Lietuvos užsienio politika turi tokį bruožą - su kuo nors susipykti sugebame ir patys, bet paskui, kai susiduriame su rezultatais, bandome slėptis už ES sijono.

Atseit apginkite mus, demokratijos šauklius. Landsbergiui nereikėjo ES pagalbos, kad visiškai sugadintų santykius su Kinija, sugebėjo ir pats su savo bendražygiais.

Dabar ministras jau šaukiasi paramos, sako: kalbėkime su kinais kartu, visos 27 ES valstybės.

Tačiau vakar Lietuvoje apsilankė Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbignevas Rau ir paaiškėjo, kad kaimynų kalba su kinais bus kitokia.

Svečias, kaip ir pridera, pasmerkė spaudimą Lietuvai, tačiau čia pat patikino, jog Lenkija laikosi „vienos Kinijos" politikos ir pyktis nenori.

Štai tau ir bendras ES frontas...

Panašu, kad liks tik Lietuvos frontas, kuriame mažasis anūkėlis daužys galvele didžiąją kinų sieną, rėkdamas apie demokratiją.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder