Covid-19 sergantis Vytautas Grubliauskas: „Sveikata gerėja, tik ne taip sparčiai“

(18)

Miesto meras Vytautas Grubliauskas antrą savaitę leidžia ligos patale, tačiau sako, kad pamažu sveiksta. Uostamiesčio vadovas jau svarsto kitą savaitę grįžti į darbą, žinoma, viską lems savijauta.

Apie tai, kad serga koronavirusu, V.Grubliauskas feisbuke pranešė paskutinį vasaros sekmadienį, rugpjūčio 29-ąją. Nuo to laiko daugiau jokių žinių nebūta.

Ketvirtadienį 15min uostamiesčio vadovas teigė, kad tebesigydo namuose ir laikosi gydytojų rekomendacijų.

„Tikrai sveikata gerėja, nors gal ir ne taip sparčiai, kaip norėtųsi. O kadangi buvo gana aiški gydytojų rekomendacija „lovos rėžimas ir ramybė“ kiek įmanoma, tad tokio kurso ir stengiuosi laikytis. O pailsėti ir trumpam atsiriboti nuo „Facebook“, asmeninių žinučių, skambučių ir t. t. tikrai yra labai sveika, o mano situacijoje – ir reikalinga.

Ačiū dar kartą, tikiuosi, kad jau greit grįšiu „į rikiuotę“ ir kibsiu į darbus visa apimtimi. Taip pat, noriu tikėti, visa jėga, nors... Manau šiek tiek užtruks, kol jėgos visiškai atsistatys...

Tokia realybė, klastingas virusas, gudresnis net ir už skiepus, bet, neabejoju, situacija būtų gerokai dramatiškesnė, jei neturėtume skiepų“, – pasiteiravus apie sveikatą, žinute atsakė V.Grubliauskas.

Kitą savaitę meras svarsto sugrįžti į darbus, tiesa, kaip pats sako, planuoti yra viena, o reali situacija gali pasisukti visiškai netikėta linkme.

„Tikėkimės geriausio, bet ruoškimės sudėtingiausiam scenarijui, tada joks įvykių eigos scenarijus nebus netikėtas...“, – teigė meras.

Skiepysis trečiąja doze

Pranešęs apie tai, kad susirgo koronavirusu, meras socialiniame tinkle dalijosi, jog pajautė lengvą silpnumą, slogos simptomus bei nei iš šio, nei iš to atsiradusį kosulį, tad nusprendė atlikti COVID-19 testą.

„Deja, bet atsakymas buvo teigiamas... Nepaisant to, kad prieš keturis mėnesius buvau visiškai vakcinuotas ir gana skrupulingai laikiausi visų rekomendacijų, virusas buvo stipresnis, – tuomet rašė miesto vadovas, – Esu absoliučiai įsitikinęs, kad būtent skiepai ir užtikrina ganėtinai lengvą infekcijos formą bei eigą, nors prie lovos traukia, tai irgi tiesa.“

V.Grubliauskas tikino pasveikęs nė nedvejodamas pasinaudosiantis galimybe skiepytis trečiąja vakcinos doze.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder