Mitinguotojai Vilniuje išsiskirstė iš Lukiškių aikštės

(8)

Katedros aikštėje vykusio Šeimų organizuoto mitingo dalyviai, skanduodami „Seimą lauk“, Gedimino prospektu patraukė link parlamento.  Šimtams žmonių, skanduojantiems „Seimą lauk“, priartėjus prie pusiaukelėje esančios Lukiškių aikštės, jiems kelią užtvėrė policijos kordonas, sudarytas iš automobilių ir riaušių malšinimo pareigūnų. Sustoję netoli policijos, žmonės ėmė skanduoti „Gėda“, dalis iki Seimo bando eiti mažesnėmis gatvelėmis.

Dalis mitinguotojų iš Katedros aikštės patraukė link Seimo, jiems kelią užtvėrė policija

Mitinguotojai penktadienį išsiskirstė iš Lukiškių aikštės ir Seimo prieigų Vilniuje, pranešė įvykio vietoje esantys BNS žurnalistai.

Dalis protestuotojų bandė eiti link parlamento po Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuoto mitingo sostinės Katedros aikštėje, tačiau sutrukdžius policijai, maždaug po valandos žmonės išsiskirstė.

Vietose, kur kilo neramumų, dar budi policija, tačiau riaušėms malšinti skirti pareigūnai išvyko.

Vienas mitingo Katedros aikštėje organizatorių Raimondas Grinevičius pats vyko į Lukiškių aikštę ir prie Seimo paraginti žmones skirstytis.

„Aš piktesnis už jus, lygiai toks pats. Bet nieko čia tuo dalyku nepadarysi“, – į stoviniuojančius Lukiškių aikštėje žmones kreipėsi Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas.

„Geriau padarome draugiškai, išsiskirstome visi“, – kalbėjo jis.

R. Grinevičius teigė, kad bus galima suplanuoti kitų renginių, be to, jis žadėjo, kad bus kreipiamasi į tarptautinę bendruomenę, siekiant atkreipti dėmesį į situaciją Lietuvoje.

Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge Katedros aikštėje maždaug 5 tūkst. žmonių protestavo prieš COVID-19 ribojimus.

 

Šį mitingą temdė nerimas dėl galimų neramumų po to, kai prieš mėnesį prie Seimo vykęs mitingas virto riaušėmis.

Mitingas, kuriame pasisakyta prieš Galimybių pasą, privalomąją vakcinaciją bei reikalauta kai kurių ministrų atsistatydinimo, baigėsi kiek anksčiau nei planuota.

Po 15 valandos protesto organizatoriai prakalbo apie mitingo pabaigą. Organizatorius Artūras Orlauskas teigė, kad šis mitingas – „tiesos skiepas Seimui ir Vyriausybei“. Apie 15.30 val. aikštėje prie Vilniaus arkikatedros liko smulkios pavienės žmonių grupės, kurios palaipsniui skirstėsi. Iš viso mitinge Katedros aikštėje dalyvavo apie 5 tūkst. asmenų.

Mitingą surengęs Šeimų sąjūdis Katedros aikštėje paskelbė rezoliuciją, kurioje išdėstė ir savo reikalavimus valdžiai.

Iniciatoriai pareikalavo nedelsiant atšaukti Galimybių pasą ir visus su juo susijusius „antikonstitucinius, neteisėtus, piliečių segregaciją įvedančius Vyriausybės nutarimus ir poįstatyminius aktus“. Taip pat reikalaujama nutraukti testavimą bei „priverstinę“ vakcinaciją ir atverti darbo paslaugų rinką, transportą bei švietimo įstaigas kontaktiniam mokymui be jokių išlygų.

Galiausiai mitingo metu pareikalauta ir Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės narių atsistatydinimo. Mitingo organizatorių manymu, iš Ministrų Kabineto turi būti pašalinta teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder