Kuo pakeisti alkoholį ir kaip žengti lemiamą žingsnį?

(4)

Alkoholio atsisakiusios žvaigždės. Keturios Lietuvos žvaigždės, kalbėdamos apie savo sprendimą gyventi blaiviai, gerokai plečia akiratį.

Archyvų nuotr.

Pavyzdžiui, Algis Kriščiūnas sugriovė mitą, kad menininkai gali sukurti ką nors genialaus tik apsvaigę – jis pats niekada negėrė dėl noro išsiskirti iš girtaujančių paauglių minios, o vėliau alkoholio taip ir nepasigedo.

Algis 15min atskleidė skirtumą tarp lietuvių ir ispanų gėrimo kultūros ir nupasakojo, kodėl alkoholis nepadeda bendrauti ir geriau pažinti, o, atvirkščiai, gali sutrukdyti mezgant ryšį.

Archyvų nuotr.

Reperis ir verslininkas Vytautas Medineckas - Ironvytas pasakė labai paprastai – gerti nėra laiko. Juk laiko atima ne tik vakarėliai, bet ir atsigavimas po jų, kartais trunkantis ne vieną parą.

Be viso to, jis paaiškino, kad atsipalaidavimas yra fiktyvus dalykas – kuo labiau atsipalaiduoji nenatūraliai, tuo blogiau vėliau jautiesi emociškai ir fiziškai.

Archyvų nuotr.

Jau 16 blaivių metų skaičiuojanti dainininkė Neda Malūnavičiūtė rėžė: „Aš esu laiminga, nes esu blaivi.“

Kai suprato, kad jai nuoširdžiai gėda dėl šio žalingo įpročio, ji nė karto nesuabejojo dėl savo sprendimo, o pradėjusi sveikiau gyventi atrado naujų kūrybinių minčių ir ėmė tobulėti. Neda rado labai paprastą, bet itin veiksmingą ir kiekvienam žmogui tinkamą būdą atsipalaiduoti, kuriuo pasidalijo su skaitytojais.

„Taip dažnai elgiuosi po koncertų, kad nusiraminčiau ir įsižeminčiau“, – šypsojosi ji.

Archyvų nuotr.

Apie kamavusią priklausomybę nuo alkoholio jau kurį laiką kalba viena populiariausių šalyje atlikėjų Džordana Butkutė. Scenos karaliene vadinama moteris sakė, kad jei ir turėjo būti dėl ko nors gėda, tai nebent dėl to, kad be saiko vartodavo alkoholį.

Dabar ji nebegeria jau dešimtmetį ir apie alkoholį neturi net minčių.

Visi keturi herojai sutinka, kad alkoholis yra tam tikra iliuzija, kurią susikuriame, tačiau, laikui bėgant, net ir ši iliuzija išsisklaido ir nuspalvina gyvenimą tamsiomis spalvomis. Taip pat jie pritaria, kad alkoholio vartojimą derėtų pakeisti kitais įpročiais. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder