Išgirdusi nelegalių migrantų maitinimo kainą Ž. Pinskuvienė pratrūko: „Lietuvoje pensininkas savaitę už tiek gyvena“

(28)

„Žmonės nėra supažindinti ir nežino, kiek ne milijonų, o milijardų visa tai kainuos Lietuvai. Pateikiu vieną pavyzdį: jūs žinot, kad šiuo metu vyksta pirkimas nelegalių migrantų konteineriams už 726 milijonus eurų?

Bet jie nebus nupirkti. Jie bus nuomojami 48 mėnesiams. Tai reiškia po to laiko, mes nieko absoliučiai nepaliekam.

O kur dar jų išlaikymas, maitinimas ir visi kiti dalykai“, –  LNK laidoje „KK2 penktadienis“ pasakojo Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

Jai labiausiai pikta, kad migrantams pinigų yra, o Lietuvos žmonėms, įvairiems savivaldybių projektams valdžia jų pritrūksta.

Nelegalių migrantų problemos bei kasdienybė gerai žinomi ir Seimo nariui Laurynui Kasčiūnui.

„Vieno nelegalaus migranto maitinimui skiriama 20–30 eurų per parą. Aišku, su visa kita infrastruktūra ta kaina auga.

Bet Europos sąjunga šituos pinigus kompensuos“, – sako jis.

Tačiau tokių svarstymų Ž. Pinskuvienei kraupu klausyti.

„Lietuvoje pensininkas savaitę už tiek gyvena. Man niekaip niekas negali paaiškinti, kodėl tie nelegalūs migrantai negali gamintis patys, kodėl juos reikia aptarnauti.

Jei jie patys gamintųsi, tai kainuotų 10 kartų mažiau. O dar kainuoja higienos priemonės, vaistai, pas mūsų žmones nespėja medikai, nes važinėja greitosios į tas stovyklas.

Nesuvokiami dalykai: vienišiems žmonėms, senjorams mes turim galimybę per savaitę kartą ar du kartus paslaugas teikti, o čia aptarnaujam kiekvieną mielą dieną. Ir tualetus dar mūsų žmonės nueina ir išvalo.

Fantastika“, – sako merė.

Kaip iš tiesų gyvena migrantai, ko jie trokšta ir apie ką svajoja pabandė ištirti ir specialusis „KK2 Penktadienio“ korespondentas Arnas Švilpauskas, apsilankęs Alytaus rajone Verebiejų miestelyje.

Sutikti vietos gyventojai nelegaliais migrantais tikrai nesidžiaugė. O migrantai piktinosi gyvenimo sąlygomis, stovyklą vadino kalėjimu, piktinosi maistu.

„Atvykėliai nenori girdėti apie bulves. Bananų taip pat nenori. Kai kurie iš jų nevalgo pienų produktų, taigi varškėčius tiesiog išmėtė.

Tačiau visi prisipažino, kad paprastas lietuviškas batonas jiems – didžiausias skanėstas.

Jeigu kažkas atvežtų fūrą batono, tai per dieną jie tą visą fūrą ir suvalgytų“, – sako Arnas į LNK studiją pristatęs vieno nelegalaus migranto dienos maisto porciją.

Išvydę, kuo maitinami migrantai, laidos svečiai buvo apstulbę: maistas – restoraninis!

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder