Gabrielius Landsbergis

G. Landsbergis sureagavo į S. Skvernelio siūlymą dėl Vyriausybės „perkrovimo“: tai ne tas žmogus, kuris gali patarti

(6)

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad ekspremjeras Saulius Skvernelis tiesiog neturi jokios teisės patarti dabartinei Vyriausybei atleisti ministrus.

Komentuodamas pastarojo raginimą „perkrauti“ Vyriausybę, atleidžiant dalį ministrų, G. Landsbergis prisiminė skandalus, į kuriuos buvo įsivėlęs S. Skvernelio Vyriausybėje susisiekimo ministru dirbęs Jaroslavas Narkevičius.

„Problema yra tokia, kad tai tikrai nėra tas žmogus, iš kurio aš labai laukčiau patarimų. Aš pamenu jo žodžius apie poną Narkevičių ir tai, kokiais argumentais jis gynė poną Narkevičių. Žmones, kurie tuo metu neturėjo apskritai jokio visuomenės palaikymo, nesprendė jokių krizių, o tik jas kūrė.

Jie fiziškai buvo atsakingi už naujų krizių valstybėje kūrimą ir jie jam tiko“, – sekmadienį Vilniuje vykusiame TS-LKD suvažiavime žurnalistams komentavo dar vienai partijos pirmininko kadencijai paskelbtas G. Landsbergis.

Politikas galvoje turėjo istoriją, kuomet tiek prezidentas, tiek tuometė opozicija reikalavo atleisti į kelis skandalus įsivėlusį ir kaltinimų dėl galimos korupcijos sulaukusį susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių.

G. Landsbergio teigimu, jei ir šiuo metu S. Skvernelis mano, kad J. Narkevičius buvo tinkamas eiti pareigas, tai jis tiesiog neturi jokios teisės kalbėti apie „perkrovimus“ dabartinėje Vyriausybėje.

„Jeigu jo suvokimas apie tuos žmones, kurie turi būti Vyriausybėje, yra nepasikeitęs ir yra toks pat – o aš nematau priežasčių, kodėl jis turėtų būti pasikeitęs – tai turbūt aš iš jo patarimų dabar kol kas nelaukčiau“, – teigė G. Landsbergis.

S. Skvernelio manymu, epidemiologinei situacijai blogėjant, nebeliko kito kelio, kaip tik „perkrauti“ Vyriausybę, atleidžiant dalį ministrų. Tai, jo teigimu, ne tik gali sukurti naują postūmį Vyriausybės sprendimams, bet ir atkurti visuomenės pasitikėjimą valdžia – ypač tarp žmonių, kurie užsispyrė ir nesiskiepija iš principo.

„Aš manau, kad problemos sprendimas būtų, jei pavyktų sutarti dėl atskirų ministrų (atstatydinimo – ELTA). Tai būtų labai svarbus sprendimas, nes krizes reikia spręsti.

Dabar matome, kad jos nepavyksta išspręsti, matome, kas darosi su pandemija. Ji nėra suvaldyta, nėra sprendžiama. Mes milžinišku greičiu artėjame ten, kur jau kažkada buvome“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder