Feisbuke plinta dešimtmečio senumo IKI katalogas: palyginkite kainas tada ir dabar

(2)

Savaitgalį lietuviškajame feisbuke ėmė plisti dešimtmečio senumo prekybos tinklo IKI prekių katalogas, nukeliantis į kone nostalgiškus 2011-uosius. Šis katalogas – tikras lobis tiems, kurie nori prisiminti, kiek įvairios prekės kainuodavo prieš dešimtmetį, ir palyginti, kaip keitėsi kainos.

Organizatorių nuotr.

Keliose feisbuko grupėse per savaitgalį ėmęs plisti dešimties metų senumo katalogas sulaukė nemažai dėmesio, tačiau atsekti, kas šį katalogą virtualioje erdvėje paskelbė pirmasis, sunku ar net neįmanoma.

Internautų spėjimu, šis leidinys galėjo būti paskelbtas konkretaus feisbuko vartotojo profilyje ir tuomet, sulaukęs susidomėjimo, buvo nukopijuotas į įvairias feisbuko grupes.

„IKI savaitėlė“ nukelia į 2011-ųjų kovą ir leidžia prisiminti, kokios kainos tuomet vyravo Lietuvoje.

Pavyzdžiui, kaimiškų kiaušinių (20 vnt.) pakuotė su nuolaida kainavo kiek mažiau nei 1,1 euro – 3,69 lito – tačiau be nuolaidos už ją jau būtų tekę pakloti 5,39 lito (1,56 euro). 0,7 litro viskio „Grants“ butelis su nuolaida kainavo beveik 10 eurų – 34,99 lito.

Iš šiandieninės perspektyvos pigiau atrodė ir kitos prekės. Pavyzdžiui, ilgavaisiai agurkai kainavo 1,16 euro (4 litus), kilogramas brokolių – 0,87 euro (3 litus).

Visas kainas, kurios Lietuvoje vyravo 2011-aisiais, galite išvysti žemiau esančioje galerijoje.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder