Gabrielius Landsbergis žada nebūti Leonidu Brežnevu

(3)

Konservatorių pirmininku dar kartą paskelbtas Gabrielius Landsbergis pažadėjo, kad nesielgs kaip Leonidas Brežnevas ar kiti pagarsėję diktatoriai ir nesistengs išlaikyti pareigų iki gyvos galvos.

Nors būdas, kuriuo patriarcho anūkas išsaugojo postą, primena geriausias sovietinės „demokratijos" tradicijas." , - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Didžiai demokratiška „konservų" partija Vilniuje vykusiame suvažiavime pirmininko visai nerinko. Landsbergis juo tiesiog patvirtintas, nes šiais sunkiais laikais esą reikia susitelkimo ir lyderystės.

Taip „konservai" nusileido netgi žemiau sovietų lygio, nes pastarieji rinkimus bent jau imiduodavo.

Patriarcho partijoje imituoti rinkimų nereikia. O kam, jei vadovas vis tiek turi būti Landsbergis?

Patriarcho anūkas dar jaunas, bet jo karjera jau panaši į „amžinų" vadovų. Belieka apsikabinėti medaliais, užsiauginti antakius ir bus tikras Brežnevas.

Tiesa, antrąją kadenciją pirmininko poste pradėjęs Landsbergis pažadėjo, kad ji bus paskutinė. Brežnevu jis atseit netaps. Kaip bus iš tiesų, pamatysime po ketverių metų.

Dar jaunesnių Landsbergių pamaina per šį laiką turbūt neužaugs, o tokiu atveju Gabrieliui teks atsiimti pažadą ir prasitęsti kadenciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder