Politinės šlepetės niekaip neišeina iš mados

(1)

Ar pamenate tokio aplinkosaugininko iš Amerikos Voldemaro Adamkavičiaus (dar žinomo kaip Valdas Adamkus) "šlepetes"?

Taip, taip - tas pačias buvusias Šiauliuose, kada JAV pilietis, Respublikonų partijos narys V. Adamkus užsimanė (o gal kas liepė) tapt Lietuvos prezidentu.

Ir visiškai nepaisant to, kad iki pat 1997 gegužės jis dirbo JAV penktojo regiono (Vidurio Vakarų) administratoriumi, nors Konstitucijos 78 straipsnis nurodo, kad prezidentu renkamas asmuo turi būti pragyvenęs mažiausiai tris metus Lietuvoje, kaip nuolatinis šalies gyventojas.

Voldemaras Adamkavičius niekaip negalėjo kandidatuoti į prezidentus 1997 m. todėl, kad pats čia ne tik kad negyveno, bet laimėjus rinkimus vis dar buvo JAV pilietis.

Tačiau, kur buvus kur nebuvus, į pagalbą amerikonui atskubėjusi lietuviška temidė konstatavo- jis juk buvo prisiregistravęs Šiauliuose. Ir suprask, kad nieko čia tokio, jog Šiauliuose tebuvo jo šlepetės, o pats kandidatas faktiškai gyveno ir dirbo JAV....

Taip prasidėjo, iškliurusio teisingumo palaiminta, šlepečių mada laukiniais 1997 m. Lietuvoje. Ir kas keisčiausia, pasirodo ši mada, atvirkščiai nei kasmet besikeičiančių suknelių ar Victoria Secret apatinių, niekaip neišeina iš Lietuvos politinės padangės.

Respublika.lt redakciją pasiekė informacija apie Pagėgių ir Šilutės savivaldoje dirbančius politikus kurie, realiai gyvena kur tik nori, tik ne ten kur politikuoja. 

Štai vienas iš tokių šlepečių mados šalininkų yra Pagėgių savivaldybės šaunusis  moralistas - vicemeras Edgaras Kuturys.

Šis buvęs policininkas yra deklaravęs gyvenamąją vietą Pagėgių savivaldybėje Bubliškių km., tačiau neoficialių šaltinių duomenimis, jo čia nė kvapo nėra likę.

Kaip teigiama - Bubliškėse gyvena jo tėvai, o pats didysis Pagėgių žvaigždė kuriam yra tekę pamainyti viso spektro politines partijas (nuo darbiečių ir liberalų iki valstiečių ar net savo komiteto) nuolatos su sugyventine gyvena Šilutėje.

Bandėme jam paskambinti ir paklausti jo nuomonės ar spėja derinti darbą Pagėgių savivaldoje bei gyvenimą Šilutėje , o gal ir Gargžduose (Klaipėdos rajonas) kur jo dukra lanko mokyklą.

Tačiau atsiliepusi sekretorė vis teigdavo, jog „jo didybė" Kuturys vis susitikimuose ir niekaip pasišnekučiuoti su „Respublika" laiko neturi.

Ką apie tai mano rinkėjai, pamatysime per rinkimus, o ką apie tai kalba įstatymai cituojame:

1. „Savivaldybės tarybos nariu gali būti renkamas asmuo, kuris savo gyvenamąją vietą pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus deklaravo šios savivaldybės teritorijoje ne vėliau kaip iki pareiškinių dokumentų pateikimo savivaldybės rinkimų komisijai dienos".

2. „Nuolatiniu savivaldybės gyventoju laikomas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris savo gyvenamąją vietą pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus deklaravo šios savivaldybės teritorijoje arba kurio paskutinis žinomas gyvenamosios vietos adresas yra šios savivaldybės teritorijoje, arba kuris savo nuolatinę gyvenamąją vietą viešu pareiškimu nurodė šios savivaldybės teritorijoje ir ši gyvenamoji vieta nustatyta tvarka laikoma jo pagrindine gyvenamąja vieta".

Tad, net jeigu ir formaliai savivaldos politikierius deklaravo gyvenamą vietą Pagėgiuose, tačiau realiai gyvena kitoje savivaldybėje, atsakykite mieli rinkėjai į kelis klausimus - ar nesijaučiate apgauti balsuodami už jį kaip vietinį?

Kitas klausimas- ką toks „atstovas" gali pasakyti apie realų ir kasdieninį gyvenimą savivaldybėje kurioje yra išrinktas težiūrėdamas į jį per erdvaus kabineto savivaldybėje langą?

Pavyzdį jau turime - „Pagėgiuose baseino nereikia, juk stato jį Šilutėje".... Kažkur girdėta, ar ne?

Archyvų nuotr.

Edgaras Kuturys. Silokarcema.lt nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder