Raskevičius pasipiktino dėl vienuoliktokų pamokoje dėstomų dalykų apie LGBT: mokykla žada nagrinėti

(42)

Internete pasklido žinia, kad vienoje Vilniaus mokykloje psichologijos mokytoja galimai homoseksualumą lygino su lytiniu sutrikimu ir vienuoliktokų klasei rodė melagingus, homoseksualus žeminančius teiginius. Mokyklos direktorė sakė, kad minėta psichologijos pamoka įvyko dar pernai.

VGTU inžinerijos licėjaus vadovė žadėjo, kad vadžias perims į savo rankas – išsiaiškins, kas iš tikrųjų įvyko ir ką gali reikšti šie teiginiai, iš pirmo žvilgsnio nukreipti prieš LGBT.

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius ant savo „Facebook“ sienos įkėlė nuotrauką, kurioje matyti šie homoseksualus žeminantys pasakymai.

„Gyvūnų pasaulyje nėra homoseksualių santykių“, „gėjų santykiai nesitęsia ilgai“, „dauguma pedofilų yra gėjai“, „gėjai negali būti geri tėvai, kad jie yra pedofilai“, „būti gėjumi yra pasirinkimas“. Tai ne šūkiai iš maršistų plakatų, o skaidrė iš VGTU inžinerijos licėjus vienuoliktokams galimai dėstomos psichologijos kurso pamokos“, – rašo T. V. Raskevičius.

Minėtas skaidres jis sakė gavęs iš šios mokyklos moksleivės.

Portalas tv3.lt susisiekė su VGTU inžinerijos licėjaus direktore Regina Mikalauskiene. Ji patvirtino, kad tiesiogiai iš Seimo nario T. V. Raskevičiaus gavo medžiagą apie galimai propaguotus diskriminacinio pobūdžio teiginius psichologijos pamokoje.

Mokyklos vadovė paaiškino, kad nuo šios pamokos praėjo jau nemažai laiko – ji vyko pernai. Todėl kiek užtruks, kol situacija bus išnarpliota.

„Mes dar neišsiaiškinome atvejo. <...> Dar nei su vaikais, nei su mokytoja nėra kalbėta“, – portalui tv3.lt sakė ji.

Tačiau R. Mikalauskienė patikino, kad įvykis bus nagrinėjamas.

„Pasiaiškinti žadame. Nematau čia kriminalo. Susėsime kartu ir išsiaiškinsime, kas ten buvo, kaip, kodėl. Kokia priežastis ir kaip link to prieita“, – minėjo ji.

Jos teigimu, šį psichologijos kursą lanko nedidelė grupelė žmonių – apie 10–12 moksleivių. Su visais šiais vaikais bus pasikalbėta, taip pat ir su pačia psichologijos mokytoja, tvirtino mokyklos direktorė.

T. V. Raskevičius taip pat kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją su prašymu įvertinti, ar tokia mokymosi medžiaga yra suderinama su Pedagogų etikos kodekso 5-uoju Žmogaus teisių pripažinimo principu bei Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrosios programos nuostata, kad 11-12 klasių mokytojas turėtų skatinti mokinius gerbti savo bei kitos lytinės orientacijos asmenis.

„Mes čia kalbame apie Partnerystės įstatymą, kuris pripažintų, jog tos pačios lyties poros yra vertos teisinės apsaugos. Tuo tarpu jauni žmonės Lietuvos mokyklose yra mokomi, kad homoseksualūs žmonės yra iškrypėliai. Taip ir gyvenam dviejų paralelinių visatų valstybėje“, – teigė T. V. Raskevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder