Seimo valdantieji užsikimšo ausis

(4)

Valdančiosios koalicijos atstovai Seime turėjo puikią progą išgirsti kitokią nuomonę ir padiskutuoti, bet pasirinko nieko negirdėti. Kai kalbėjo jiems neįtinkantys žmonės, valdantieji demonstratyviai paliko posėdžių salę.

Kažin, ar trijų frakcijų seniūnai - Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Eugenijus Gentvilas, Ieva Pakarklytė - paaiškins kolegoms, kad taip elgtis negražu ar užims nieko negirdinčių ir nematančių beždžionėlių pozas.“, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Tam, kad išgirstų kitokią nuomonę, valdantiesiems nereikėjo kažkur lėkti, būtų užtekę ramiai pasėdėti darbo vietoje, nes ketvirtadienį Seime vyko diskusija „Antrieji pandemijos metai: iššūkiai ekonomikai, teisei ir sveikatos sistemai".

Joje savo nuomones išsakė teisininkas, prof. dr. Ignas Vėgėlė, Sveikatos teisės instituto direktorius, doc. dr. Rimas Jankūnas bei ekonomistas, Europos Parlamento narys Stasys Jakeliūnas.

Valdantieji juos traktavo kaip tuščią vietą - vienas po kito išėjo iš salės. Visa dešinioji salės pusė liko tuščia.

Tokie yra valdančiųjų demokratijos standartai.

Įdomu, ką mano jų seniūnai - Morkūnaitė-Mikulėnienė iš konservatorių, Gentvilas iš Liberalų sąjūdžio ir Pakarklytė iš Laisvės partijos?

Ar jiems tai panašu į demokratiją?

Jeigu taip, tai jiems labiau tiktų būti parlamentarais Baltarusijoje ar Rusijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder