Klaipėdos tarybos narė delegacijoje, planavusioje vykti į Taliną, įžvelgė lyčių diskriminaciją

(5)

Po to kai "Vakarų ekspresas" aprašė aštuonių Klaipėdos savivaldybės valdininkų ir Savivaldybės valdomų įmonių vadovų planus vykti į 3 dienų komandiruotę Taline susipažinti su vietine viešojo transporto sistema, miesto Tarybos narė Alina Velykienė šioje delegacijoje įžvelgė lyčių diskriminaciją. Ji kartu su kolegėmis nori važiuoti kartu ir siūlo išplėsti komandiruotės programą.
 

Archyvų nuotr.

Lyčių diskriminacija / Asociatyvi nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė savo asmeninėje feisbuko paskyroje pasidalino tokiu šmaikščiu įrašu:

"Vienas po kito sekantis Klaipėdos miesto administracijos vadovo akibrokštas, paskatino Klaipėdos miesto tarybos nares pateikti savo kandidatūras į pagarsėjusios delegacijos sudėtį. Lauksime komandiruočių komisijos išvadų. Įdomi bus šios suplanuotos vyriškos kelionės atomazga.

Šiandieną kreipėmės oficialiu raštu į merą. 
DĖL TARYBOS NARIŲ ĮTRAUKIMO Į PLANUOJAMĄ KOMANDIRUOTĘ 

Pasirodžius spaudoje informacijai apie Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos bei Tarybos narių organizuojamą kelionę į Taliną, skubame pranešti apie norinčius vykti Klaipėdos miesto tarybos narius.

Suprantame, kad dėl itin užimtų darbotvarkių, miesto tarybos nariai negavo informacijos ir kvietimo vykti, todėl labai tikimės, kad ne tik palengvinsime organizacinę dalią, padėsime išlaikyti lyčių lygybę delegacijos sudėtyje, bet ir užtikrinsime aukščiausią kokybinį atstovavimą skirtingose miesto veiklos srityse. 

Todėl prašome į delegacijos sudėtį įtraukti tarybos nares, kurios turi ilgametę miesto valdymo ir miesto politikos formavimo patirtis.

• Aliną Velykienę, Miesto plėtros ir strateginio komiteto narę;

• Juditą Simonavičiūtę, Miesto plėtros ir strateginio bei Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narę;

• Liną Skrupskelienę, Ūkio ir aplinkosaugos komiteto narę;

• Vaidą Raugelę, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narę;

• Niną Puteikienę, Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narę.

Atsižvelgiant, kad komandiruotė suplanuota pasisemti patirties dėl viešojo transporto sistemos Taline, mums, kaip tarybos narėms labai būtų svarbu iš pirmų lūpų sužinoti, viešojo transporto plėtros į priemiesčius, parkavimo zonų apmokestinimo ir plėtros principus. 

Taip pat siūlome Taline pasigilinti į miesto gamybinių teritorijų bei uosto konversinių teritorijų praktikas, kultūros įstaigų veiklos politika pandemijos laikotarpiu, miesto švenčių ir festivalių organizavimu, komunalinio ūkio atliekų tvarkymo sistemą bei susitikime su Talino savivaldybės atstovais pasidalinti sveikatos ir socialinės politikos klausimais, kovojant su Covid-19. 

Esame tikros, kad tik stipri politinė delegacija užtikrins organizuojamos komandiruotės tikslingumą, sudarys sąlygas kompetetingam ir maksimaliai kompleksiniam dalinimuisi patirtimis bei leis įvertinti gautas žinias, patirtis, jų integravimą į ilgalaikius miesto vystymosi planus. 

Aukščiau paminėtos tarybos nares yra žodžiu pritarusios šiam tekstui". 

Savivaldybės tarybos narė Alina Velykienė

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder