Vilniuje moterys apsigynė nuo gatvės plėšiko

Klaipėdos gatvėse ir kiemuose darosi vis labiau nesaugu: plėšikas moterį puolė iš pasalų

(4)

Ketvirtadienio vakarą pietinėje uostamiesčio dalyje įvykdytas dar vienas smurtinis nusikaltimas. Namo kieme užpulta ir sužalota moteris neteko rankinės.

Klaipėdos policininkų pagalbos vakar vakare prireikė 66 metų moteriai. Ji nukentėjo vieno iš  Bandužių gatvės daugiaaukščių namų kieme. Apie 20.25 val. prie einančios klaipėdietės iš nugaros pribėgo nepažįstamas vyras ir parvertė ją ant žemės. Po to užpuoliką griebė aukos rankinę ir ją išplėšęs spruko.

Į įvykio vietą iškviesti ne tik policininkai, bet ir greitosios medicininės pagalbos brigados (GMP) medikai. Kol pareigūnai ieškojo įtariamojo, jie sužalotai nukentėjusiajai suteikė būtinąją pagalbą ir nuvežė į ligoninę.

Patirtą žalą klaipėdietė įvertino 820 eurų. Nusikaltėlio vis dar ieškantys uostamiesčio kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Pastaruoju metu tai jau ne pirmas kartas, kai Klaipėdoje bandoma apiplėši moteris. "Vakarų ekspresas" rašė, jog judriose miesto gatvėse nesaugu darosi net vidury baltos dienos.

Rugsėjo pabaigoje į policininkus kreipėsi 34 metų moteris, kuriai teko gintis nuo netikėto plėšiko užpuolimo. Praėjus pusvalandžiui po vidurdienio, klaipėdietė Taikos prospekte kalbėjo mobiliuoju telefonu.

Tuo metu iš nugaros priėjęs nepažįstamas jaunas vyras sugriebė jai už kaklo ir bandė iš rankos išplėšti 200 eurų kainuojantį telefoną. Užpuolimas įvyko prie gausiai žmonių lankomo vieno didžiausio uostamiesčio prekybos ir pramogų centro, vos už kelių šimtų metrų nuo Klaipėdos apskrities VPK pastato.

Tačiau lengvo grobio tikėjęsis nusikaltėlis labai apsiriko. Moteris su telefonu atsisveikinti visai neketino. Ji pasipriešino ir alkūne trenkė užpuolikui. Gavęs atkirtį, šis auka paleido ir spruko nieko nepešęs.

Nukentėjusioji iš karto paskambino bendrosios pagalbos telefonu numeriu 112. Jos nurodyti įtariamojo požymiai policijai padėjo. Jau po 20 minučių pastarasis sulaikytas visai netoli nusikaltimo vietos.

Paaiškėjo, kad į svetimą telefoną nusitaikė aštuoniolikmetis vaikinukas. Pasak Klaipėdos VPK atstovės Astos Kažukauskienės, iki šio įvykio jis teisėsaugai žinomas nebuvo. Jaunuolis dviems paroms uždarytas į areštinę, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Beveik analogiškas nusikaltimas kiek anksčiau įvykdytas ir pačiame Klaipėdos centre. Senamiesčio Turgaus gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje jaunuolis užpuolė iš mašinos išlipusią moterį.

Dienos metus (apie 16 val.) jis išsitraukė peilį ir pagrasino juo durti, jei negaus telefono. Dar nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę, jei ne atsitiktinio praeivio dėmesys. Pamatęs, jog yra stebimas, plėšikas spruko. Iškviesti policininkai jo sulaikyti nespėjo. Įtariamasis vis dar ieškomas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder