Vitalija Katunskytė papasakojo apie gyvenimą pakeitusį susitikimą su Mildažyte

(2)

Du vaikus – sūnų Darių ir dukrą Moniką – užauginusi dainininkė Vitalija Katunskytė džiaugiasi, kad dabar jiedu palaiko gražius ryšius net ir būdami toli vienas nuo kito, tačiau prisiminė, kad jų vaikystėje būta visko.

„Man atrodo, Darius mums su Monika pavydėdavo to mamos ir dukros ryšio, vis tiek mudvi buvom tokios artimesnės.

Jis, kaip berniukas, išdaigų vis pridarydavo, aš ir pykdavau, ir bardavau jį, o Monika buvo labai švelni, gražiom juodom blakstienom – neįmanoma būdavo pykti.

Gal jam atrodydavo, kad ją myliu labiau, bet juk ir jam meilės daviau. „Man abu vaikai vienodi“, – laidoje „Jos vardas Mama“ pasakojo V. Katunskytė.

Pirmagimio dainininkė susilaukė būdama 25 metų, su pirmuoju savo vyru. Dukra gimė sulaukus 31 m., jau su antruoju vyru. Tuo metu įsibėgėjo ir dainininkės karjera.

Todėl V. Katunskytė iki šiol jaučiasi dėkinga savo tėvams, kad tuo metu, kaip pačiai tekdavo koncertuoti, vaikus prižiūrėdavo jos tėvai.

„Vengdavau vaikus kartu vežiotis į koncertus, juk mes iš jų vėlai grįždavom, o jiems reikdavo išsimiegoti prieš mokyklą. Jei tai būdavo kažkokie vakarėliai – tai ir alkoholis šalia, nenorėdavau, kad vaikai visa tai matytų“, – laidoje pasakojo ji.

Dainininkė prisiminusi sakė, kad abu jos vaikai – kaip ir visi kiti, vaikystėje pridarydavo išdaigų, bėgdavo iš pamokų, o kartais išėję iš namų iki mokyklos taip ir nenueidavo.

„Visą gyvenimą atsiminsiu, kaip Darius pabėgo per langą iš antro aukšto. Tądien jis gavo dvejetą ir už bausmę palikau jį perrašinėti sąsiuvinį.

Užrakinau duris ir išėjau į kiemą džiaustyti skalbinių. Pareinu, o jo – nė kvapo.

Jis išlipo pro langą ir per televizijos vamzdį nušliaužė pas draugus, – juokdamasi pasakojo V. Katunskytė ir prisiminė dar vieną įstrigusią istoriją.

– Dėl Monikos irgi yra buvęs didžiulis skandalas namuose.

Jai tuomet buvo 14 ar 15 metų. Žiūriu – tik pasidažė blakstienas ir jau išeina. Sakau, kur?

Sako, pas mane kavalierius atvažiuos su mašina. Tėvas sako, tegul ateina pakalbėt pirmiau pas mus.

Supratom, kad bus vyresnis. Kai jis atvažiavo, tėvas jo paklausė – ar žinai, kiek jai metų? Sako, žinau, ji man sakė – 19 m.... Gavo ji tada velnių nuo tėvo.“

Organizatorių nuotr.

Paklausta, kokia ji pati buvo vaikystėje, dainininkė prisiminė jos tėvus baisiai išgąsdinusį įvykį.

„Man tuo metu buvo 13–14 metų ir aš ruošiausi eiti pas draugę į jos gimtadienį. Bet velnias man pakišo koją – tą dieną iš vieno kontrolinio gavau dvejetą ir dar pastabą parsinešiau.

Sužinojusi mama iškart pasakė, kad tą gimtadienį matysiu kaip savo ausis. Puoliau į ašaras!

Norėdama tėvams atkeršyti, su raudonais akvareliniais dažais nusidažiau visą ranką ir suvaidinau, kad guliu negyva. Į kambarį užėjusi mama pradėjo šaukti: „Jonai, žiūrėk, ką dukrytė pasidarė, kviesk greitąją!“ Tėtis greit suprato, kas per reikalas.

Gavau nuo jo į kailį labai stipriai. Tokie tada buvo auklėjimo metodai“, – prisiminė V. Katunskytė.

Save darboholike vadinanti dainininkė prisipažino, kad išmoko save patausoti, todėl norintiems ją sutikti dainuojančią Palangoje siūlo pasekti koncertines datas.

„Visi buvo įpratę, kad Palangoje koncertuoju visus tris sezono mėnesius, bet jau kelerius metus aš savo koncertus esu praretinusi.

Turiu ir privačių užsakymų, koncertuoju ir miesto šventėse.

Kiekvieną dieną dainuoti Palangoje reiškia didžiulį nuovargį, o juk aš irgi žmogus ir nebe pirmos jaunystės atlikėja, tad reikia ir pailsėti, – prisipažino ji ir pasidžiaugė:

– Nuo pat jaunystės gyvenu labai aktyviai, esu darboholikė. Kai aš dirbu, jaučiuosi labai gerai – esanti savose rogėse.“

Paprašyta prisiminti, kaip prasidėjo didžioji muzikinė jos karjera, V. Katunskytė sakė iki šiol susijaudinanti, kai prisimena vieną visą jos ateitį nulėmusį vakarą.

„Aš apie 20 metų svajojau padainuoti kartu su Stasiu Povilaičiu, Donskovu, Kučinsku ar Miščiukaite, bet labai ilgai man tai buvo tik svajonė.

Kaip jau daugybę kartų esu pasakojusi, manęs ant scenos neįsileisdavo dėl to, kad esu per stora, – pasakojo dainininkė. – O viską pakeitė vienas laimingas vakaras.

Šiauliuose koncertavau kantri klube „Juonė pastuogė“ ir tą vakarą čia pavakarieniauti užsuko Edita Mildažytė.

Ji labai nustebo mane pamačiusi ir išgirdusi pirmą kartą. Priėjo prie manęs ir sako:

„Vitalija, aš noriu gauti jūsų telefono numerį, jūs taip gerai dainuojate, esate tokia charizmatiška, mokate bendrauti su publika, taip visus uždegate.“ Klausė: „Kodėl jūs niekur nepasirodote?“ Sakau, kad manęs niekas nekviečia.

Ji labai nustebo ir pažadėjo ką nors sugalvoti. Ir taip jau po poros savaičių buvau pakviesta sudalyvauti „Bobų vasaroje“, ten aš pajuokinau Lietuvą. O paskui mane pakvietė į turą dainuoti su Kučinsku.

Visą savaitę iš to džiaugsmo praverkiau – galų gale mane pastebėjo! Kokia man garbė dainuoti su Kučinsku! Tokia buvau sujaudinta.“

Organizatorių nuotr.

Viso pokalbio su dainininke V. Katunskyte kviečiame pasiklausyti Delfi TV laidoje „Jos vardas Mama“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder