Mitingas įvyko. O kas toliau?

(2)

Kaip ir buvo žadėjus, šeštadienį mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė surengė dar vieną mitingą. Į pastarąjį, skirtingai nuo vykusio rugsėjo pradžioje, žmonių susirinko gerokai daugiau.

Organizatorių nuotr.

Mitingo akimirkos. Vidmanto Misevičiaus nuotr.

Mitinge skambėjo įprasta kritika valdantiesiems ir jų vykdomai politikai.

Vyriausybė buvo raginama įsiklausyti į visuomenės nuomonę arba atsistatydinti, tačiau taip ir liko neaišku, kaip to bus siekiama ir kas juos turėtų pakeisti.

Nors į Katedros aikštę susirinko arti dviejų šimtų žmonių, iki eitynių pradžios pakalbinta A.Genovaitė Astrauskaitė teigė, kad esmė yra ne mitingo dalyvių skaičius, o pati idėja.

Tiesa, ji pripažino, kad vienybės tarp valdantiesiems oponuoti bandančių jėgų nėra, kas silpnina visą pasipriešinimo judėjimą.

Kita vertus, pasak jos, tai, kad žmonės ateina į tokius mitingus rodo, jog jiems ne vis vien, tad viltis - užkirsti kelią valdančiųjų savivalei - dar yra.

Priešingu atveju, mokytojos teigimu, jeigu nieko nedarysime, Lietuva netrukus taps tokiu pat konclageriu, kokiu tampa Australija. Lietuvos valdžioje įsitvirtinę užslaptinti kagėbistai savo vykdomą politiką suka ta pačia kryptimi.

Būtent todėl žmonės turi valdžiai aiškiai parodyti, kad nesitaikstys su jos vykdoma politika - prievartiniais skiepais, ribojimais, draudimais ir t.t.

Naujausias pavojus, mokytojus teigimu, kitą savaitę Seime planuojama patvirtinti mokamų testų nenorintiems skiepytis asmenims tvarka. Būtent todėl skubiai buvo sukviestas mitingas.

Visgi maža vilties, kad dar vienas mitingas, kažką galėtų pakeisti. Nors A.Genovaitės Astrauskaitės teigimu, valdantieji žmonių bijo ir juos žinia apie mitingą tikrai pasieks, pokyčiams reikėtų aktyvesnio visuomenės dalyvavimo.

Mokytoja prisiminė Prancūziją, kurios žmonės nuolatiniais protestais privertė valdžią apsigalvoti ir privalomi skiepai šioje šalyje įvesti nebus.

Nors buvo siūloma sekti prancūzų pavyzdžiu ir mitinguoti kiekvieną šeštadienį, organizatorė taip ir nepatikslino, ar tai bus daroma. 

Deja, nepaisant ugningų kalbų, sakytų tiek Katedros aikštėje, tiek prie Seimo, tiek prie Vyriausybės nebuvo patikslinta, kokių veiksmų planuojama imtis toliau, nors ir buvo užsiminta, kad vyriausybei žmones ignoruojant „bus reikalaujama kitaip".

Kaip vienas iš galimų variantų buvo įvardintas karinis perversmas...

Taip pat nebuvo parengta ir jokios konkrečios rezoliucijos ar bendro kreipimosi į esančius valdžioje.

Taip, mitingas įvyko, žmonės susirinko, valdžiai buvo pažerta nemažai kritikos, pagrūmota, tačiau klausimas - o kas toliau? - liko neatsakytas.

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder