Ligita Juknevičiūtė

Ligita Juknevičiūtė: "Geras Dulkys, geras labai!" 

(3)

Ir nedrįskit prieštarauti, kad jis blogas. Ir valdžia visa gera, negeria visai, tik narkotikus sapnuoja ir rūpinasi tais, kurie dar miega. Ką reiškia miega? Tingi mąstyti ir tiki, kad vakcina juos išgelbės, net jei patys nesirūpins savo sveikata. Netikit?

Archyvų nuotr.

Arūnas Dulkys / lrytas.lt nuotr.

Kadaise, stodama į Vilniaus universitetą, žurnalistiką, per kūrybinį konkursą rašiau tema „Persitvarkymą pradėkim nuo savęs". Tuo metu buvo pats perestroikos įkarštis, tad viskas sukosi apie tai, kaip keičiasi Sovietų sąjunga ir kas dabar bus.

Parašiau tokį fantastinį utopinį rašinį apie ateities visuomenę, kur visi bus ploni, sveiki, sportiški ir gražūs.

Juos kasdien stebės specialūs sveikatos ir grožio prievaizdai, visus kasdien svers, matuos, seks, kad visi sportuotų, rūpintųsi savo išvaizda ir sveikata. Nepamenu, ar rašiau ką nors apie dvasinį grožį, įtariu, kad ne, nes juk sveikame kūne sveika siela, tai kaip ir savaime viskas susitvarko, jei žmogus pasirūpina savo sielos buveine pakankamai.

Įdomus tas mano rašinys buvo ir prieštaringas matyt.

Nes komisijos nariai įvertino labai skirtingai. Laimonas Tapinas parašė „Originaliai mąsto. Nestandartiška", o Stasys Kašauskas „Visiškai neatsakyta į temą". Man tuos įvertinimus parodė kažkas iš kanceliarijos, kai neįstojau ir atėjau pasiimti kažkokių dokumentų, che che.

Visgi į kitą, kūrybinį žodinį pokalbį, aš praėjau, bet jame stipriai susimoviau, nusišnekėjau baisiai ir dar pasimečiau, kai mane kažkoks dėdė storais antakiais užsipuolė dėl tėvo, kuris tuo metu buvo kolūkio pirmininko pavaduotojas ir dirbo nežinia ką.

Esu apie tai jau rašiusi, tik primenu dabar, nes labai į temą. Žodžiu, tąsyk aš neįstojau, bet paskui įstojau į parengiamąjį ir vis tiek tapau žurnaliste.

Taigi, atėjo dabar šlovingi laikai, kai valdžia taip susirūpino žmonių sveikata, kad nepagailėjo milijonų ir milijonų, kad suleistų visiems tą vakciną, nesigilindama, reikia jos jums ar nereikia.

Supraskit mane teisingai, aš ne prieš vakcinas, pritariu STI profesoriui Rimui Jankūnui, kuris sako, kad vakcinos reikia labai seniems arba ligotiems žmonėms, kad apsaugotų juos nuo sunkių formų.

Ir pati dar pernai visiškai ramiai sakiau, kad kai vakcina bus, galbūt paimsiu ir pasiskiepysiu, na, reikia tai reikia. Bet dabar tai jau nė už ką.

Žiūriu šiandien Seimo posėdį, kur Dainius Kepenis klausia Dulkio, kodėl tas nesirūpina sveikųjų stiprinimu, o vis tiek kiša vakciną, net netikrinant, ar žmogus turi pvz. antikūnių. Dulkys sako, cituoju. „Valstybė turi nupirkusi vakcinų, tai yra efektyvus sprendinys".

Nu jau tuoj kad nusikeiksiu. Alio, garaž, gerbiamasis.

Vakar aš skambinau savo gydytojai į vieną didžiausių Lietuvos poliklinikų, šiaip skambinau, dėl smulkmenos, pas dermatologą reikia vieną žmogų užrašyt. Ir ką aš girdžiu, paklaususi, kaip mano gydytojai sekasi?

„Vargstam su kovidiniais, sako ji. Ir kas baisiausia, serga paskiepyti".

Geriau būtų nesakiusi. Taigi, gerbiams Arūnai Dulky. Jūs meluojat ir neraudonuojat, nu nepykit, jeibohu.

Neveikia ta jūsų vakcina, serga žmonės. Tad dabar, užuot kišę ją ir toliau, reikia nereikia, galėtumėt pradėt tikrą sveikatinimosi programą, gelbėt ir tuos, kurie jau pasiskiepijo, ir tuos, kurie dar gali tapti sveiki kaip ridikėliai, jei jums iš tiesų rūpėtų žmonės, o ne kaip tą vakciną iškišt.

O programa tokia.

Rytas, Vilnius bunda. Visuose parkuose ir skveruose renkasi žmonės ir pradeda mankštas, jogas, o drąsiausieji šoka į Nerį net žiemą. Pavėlavai, neatėjai? Bauda 100 eur.

Tada darbas, o tie, kas neturi darbo, dainuoja, šoka, stato spektaklius, užsiėmimus veda jogos instruktoriai ir folklorinių būrelių vadovai.

Nenori šokti ar dainuoti? Eini savanoriauti, vedžioji šunis prieglaudose, vienišus senukus grynam ore arba vedi ekskursijas vaikams, pensininkams.

Tingi, nori kirmyt prie televizoriaus, kimšdamas nesveiką maistą, priaugai svorio? Bauda 500 eur.

Eini sveikatinimosi keliu, numetei svorio, susinormalizavo spaudimas? Premija 500 eur.

Jokio smegenų knisimo per televiziją, vien tik laidos apie meną, gyvūnus, pasaulio stebuklus, dvasingumą, filmai tik komedijos. Pažiūrėjai Panoramą arba komercines žinias?

Bauda 500 eur.

Nors ne, tiesą sakant, žinios turėtų būti uždraustos, galima nebent tiesiogiai rodyt transliacijas iš Prezidento namų, kaip Gitanas su pačia gamina cepelinus, džiausto skalbinius ar žaidžia su Grikiu laimingi.

Jokio alkoholio ir cigarečių, Katedros aikštėj įvyksta iškilmingas alkoholio likučių sunaikinimas, supilant jį ant kalno cigarečių, padegimo ceremonija patikėta Dainiui Kepeniui, o degtuką vis tiek uždega Dulkys, jis paskelbiamas nacionaliniu didvyriu ir jam atleidžiamos visos nuodėmės, nes kažkaip reikia kompensuoti tai, kad tie, kurie negali be narkotikų gyventi, jį vis tiek prakeiks.

Kas čia dar? Sveikėjanti nacija pati sugalvotų priemonių, siūlykit, ką gero turit savo sveikatinimosi lobynuose.

Kito kelio juk nėra, nebent šventai tikit, kad trečia dozė yra pastiprinančioji, tai yra pastiprinančioji tikėjimą partija, vedančia į šviesų rytojų, o ketvirta dozė garantuoja nemirtingumą.

Archyvų nuotr.

Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su autoriaus

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder