Nuo COVID-19 komplikacijų mirė buvęs JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas

(1)

Colinas Powellas, JAV karo didvyris ir pirmasis juodaodis valstybės sekretorius, kurio palikimą aptemdė jo sutikimas pradėti karą Irake 2003 m., mirė nuo COVID-19 komplikacijų. Jam buvo 84 -eri.

„Praradome nuostabų ir mylintį vyrą, tėvą, senelį ir didį amerikietį“, - sakoma šeimos pranešime, pirmadienį paskelbtame socialinėje žiniasklaidoje.

Į atsargą išėjęs keturių žvaigždučių generolas ir buvęs Jungtinių štabų viršininkas, tarnavęs keturiems prezidentams, pelnė garbingo žmogaus, nesiveliančio į politines rietenas, tokias įprastas valdžios koridoriuose, reputaciją. „Generolas Powellas yra Amerikos didvyris, amerikietiškas pavyzdys ir didi amerikietiška istorija, - sakė George'as W. Bushas, ​​skelbdamas Jamaikos imigrantų sūnaus C. Powello, 2000 metais tapusio respublikonų prezidento valstybės sekretoriumi, nominaciją. - Kalbėjimo tiesumu (...) didžiule pagarba mūsų demokratijai, kareivio pareigos ir garbės pajautimu, C. Powellas demonstruoja (...) savybes, dėl kurių jis yra puikus visų šios šalies žmonių atstovas“.

Tačiau jam buvo sunku išgyventi savo liūdnai pagarsėjusią 2003 m. vasario mėn. kalbą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai apie tariamą masinio naikinimo ginklų egzistavimą Irake - jo pateikti įrodymai vėliau buvo pripažinti klaidingais. "Tai dėmė (...) ir visada bus mano biografijos dalis. Tai buvo skausminga. Dabar skaudu", - sakė C. Powellas 2005 m. interviu "ABC News".

Nepaisant to, iš Kongreso pasipylė užuojautos: demokratų senatorius Markas Warneris gyrė C. Powellą kaip „patriotą ir valstybės tarnautoją“, o Atstovų rūmų respublikonas Peteris Meijeris apibūdino jį kaip retenybę šiais laikais - „tikrą karį valstybės veikėją“.

Šeimos pareiškime teigiama, kad C. Powellas buvo visiškai paskiepytas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder