Temidė griežta buvo ne visiems mažametės skriaudėjams: jauniausias žagintojas liko laisvėje

(5)

Plungės rajone trijų vyresnių pažįstamų jaunuolių šlykščiai nuskriaustos mažametės mama dar svarsto, ar verta kreiptis į teisėsaugą. Apsispręsti padėjo iš dukros tyčiotis pradėję apie prieš ją įvykdytą nusikaltimą sužinoję bendraamžiai.

Šiandien Klaipėdos apygardos teisme nuosprendžius išklausė trys plungiškiai. Visi jie pripažinti kaltais išžaginę ir nesunkiai sužaloję mažametę. Griežčiausia bausmė skirta du kartus jau teistam 21 metų vaikinui. Jis belangėje praleis pusketvirtų metų. Penkis kartus prieš tai jau teistas 19-metis nelaisvėje išbus keturiais mėnesiais trumpiau.

Temidė 18-mečio pastarojo brolio, kuris nusikaltimo padarymo metu dar buvo nepilnametis, pasigailėjo. Jam į įkalinimo įstaigą keliauti nereikės. Trejų metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams. Visą šį laiką jis privalės būti namuose nuo 21 iki 6 val., tęsti mokslus arba įsidarbinti.

Nusikaltimas įvykdytas 2019 metų liepą. Trys vyresni jaunuoliai bandė įkalbėti nė 14 metų neturėjusią pažįstamą su jais geranoriškai pasimylėti. Mažametei nesutikus, vyresnysis ją ant rankų nunešė į kitą kambarį ir laikė, kol draugai žagino. Po to ir pats bandė tai padaryti. Tačiau dėl fiziologinių priežasčių lytinės aistros patenkinti nepavyko.

Manoma, kad jaunuolius paskatino prieš du mėnesius vieno jų įvykdytas analogiškas nusikaltimas. Tada miegančią girtą mažametę išžagino jauniausias iš trijulės. Pabudusi nukentėjusioji suprato, kas atsitiko, bet niekam apie tai nepranešė.

Ir nuskriausta visų trijų jaunuolių ji pagalbos kreipėsi ne iš karto. Pirmiausia apie viską papasakojo draugams ir tik po kelių dienų prasitarė savo mamai. „Vakarų ekspreso“ duomenimis, nenorėdama dar labiau traumuoti dukters, pastaroji dar svarstė, ar verta apie nusikaltimą pranešti policijai. Apsispręsti padėjo nukentėjusiosios bendraamžiai. Sužinoję apie įvykį, jie pradėjo tyčiotis ir šaipytis.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder