RESPUBLIKA prie kitų žiniasklaidos priemonių raginimų cenzūruoti komentarus neprisidės

(7)

Interneto žiniasklaidos asociacijos (IŽA) narės, įvertinusios užsienio šalių patirtį, komentarų turinį po publikacijomis apie skiepus nuo koronaviruso (COVID-19), norėdamos prisidėti gerinant Lietuvos vakcinacijos rodiklius, naikina komentarus po straipsniais ir vaizdo siužetais tiek registruotiems, tiek neregistruotiems vartotojams.

Pirmieji su šia socialiai atsakinga iniciatyva startuoja naujienų portalai Delfi, 15min.lt, Lrytas.lt, Madeinvilnius.lt, ve.lt bei savo atsakingu pavyzdžiu kviečia pasekti ir kitas šalies žiniasklaidos priemones.

IŽA pirmininko Arno Marcinkaus teigimu, tai savanoriškas socialiai atsakingo žiniasklaidos verslo žingsnis, kuris nieko nekainuoja, bet gali duoti didžiulę naudą Lietuvai ir padėti apsaugoti daugybę žmonių nuo klastingo koronaviruso bei jo atmainų, su kuriais pasaulis kovoja jau beveik dvejus metus.

„Tikime, kad tai gali prisidėti gerinant vakcinacijos rodiklius šalyje ir paskatinti žmones skiepytis.

Ypač dabar, kai norinčiųjų tai daryti skaičiai yra sumažėję, lyginant su metų pradžia, kuomet į Lietuvą atkeliavo pirmosios vakcinos.

Asociacijos narės turi tinkamus įrankius portaluose užkirsti kelią skiepų priešininkų skleidžiamai informacijai, kuri neretai baugina žmones", - sako A. Marcinkus.

Pasak jo, tokius sprendimus jau taiko ir kai kurios Europos šalys, o Lietuvos naujienų portalai - vieni pirmųjų, kurie jungiasi prie pasaulinių lyderių.

RESPUBLIKA.LT portalo redaktoriaus Dobilo Sinkevičiaus pranešimas:

Organizatorių nuotr.

Atsakingai pareiškiame, kad jokių komentarų nešalinsime, vaizdo medžiagos netrinsime, vartotojų neblokuosime.

Žiniasklaidos priemonių bandymus blokuoti skaitytojų komentarus COVID-19 tema vertiname, kaip neatsakingą žmogaus teisių niekinimą.

Tai neturi nieko bendro nei su demokratija, nei žodžio laisve, nei žiniasklaida.

Tikime, kad tik viešumas šiuo iššūkių kupinu laikotarpiu gali visuomenę ir institucijas paskatinti elgtis atsakingai prieš priimant bet kokius sprendimus, susijusius su šalyje ir pasaulyje susiklosčiusia situacija.

Todėl portalas RESPUBLIKA.LT ne tik neblokuos skaitovų atsiųstos medžiagos, bet atvirkščiai - skatinsime aktyviai dalintis visa su koronavirusu susijusia medžiaga ne tik komentaruose, bet ir elektroniniu paštu: [email protected].

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder