Mokinių atostogų ilginimui nepritaria

(6)

Dėl prastos epidemiologinės situacijos šalyje jau svarstoma galimybė ilginti moksleivių rudens atostogas. Švietimo, sporto ir mokslo ministerija buvo numačiusi, kad mokinių rudens atostogos šiemet bus nuo lapkričio 3 iki 5 d., tačiau pirmadienį pranešė apie ketinimus moksleivių rudens atostogas pradėti jau nuo kitos savaitės.

Premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad šiuo metu yra diskutuojama, ar dėl augančių užsikrėtimų COVID-19 mastų reikėtų prailginti mokiniams atostogas. Vyriausybės vadovės teigimu, sprendimą dėl to atsakinga ministerija turėtų pateikti jau artimiausiu metu.

„Apie atostogų trukmę yra diskutuojama. Manau, kad kai ministerijos nutars pasitarusios su ekspertais, koks sprendimas būtų geriausias, tai šį sprendimą ir pristatys šiandien arba rytoj“, - Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Premjerės teigimu, klausimą dėl ilgesnių mokinių atostogų verčia kelti epidemiologinė situacija šalyje.

„Jūs puikiai žinote, kad trečdalis naujų (COVID-19 - ELTA) atvejų kiekvieną dieną yra vaikai ir paaugliai iki 18 metų. Dalis iš jų galėtų būti paskiepyti. 12-15 metų persirgusių vaikų dabar jau yra keliolika procentų. Tai yra tikrai daug. Paskiepytų yra apie 30 proc. Tai reiškia, kad imunizacija sparčiai didėja, bet didėja susirgimų būdu“, - sakė I. Šimonytė.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Laura Tarozienė išreiškė tėvų nepritarimą šiai idėjai. Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovės nuomone, 1-2 užsikrėtusiųjų COVID-19 atvejai klasėje nėra ta grėsmė, dėl kurios reikėtų imtis tokių priemonių, kai testuojasi visa klasė ir situacija yra stebima bei kontroliuojama.

„Tėvų pozicija yra išlaikyti vaikus mokykloje kaip galima ilgiau. Ilgos pertraukos be mokslo vaikams šiuo metu - ne į naudą. Be to, taip staiga paankstinus atostogų laiką, tėvams iškils problema patiems išeiti atostogų, kad vaikai neliktų be priežiūros.

Žinia, kad dauguma atostogas išnaudojo jau ankstesnio karantino metu. Taip pat tėvams nepriimtina ir tai, kad, pailginus rudens atostogas, vėliau ta savaitė bus atimta iš vasaros atostogų“, - dėstė R. Tarozienė ir prisipažino, jog labiausiai nerimauja, kad nebūtų kartojamas praėjusių metų scenarijus, kai buvo pailgintos mokinių rudens atostogos, o po jų vaikai į mokyklas grįžo tik šiais metais.

Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Lilijos Bručkienės nuomone, atostogų ilginimas gali būti viena iš priemonių suvaldyti COVID-19 protrūkį tose ugdymo įstaigose, kuriose situacija šiuo metu sudėtinga, tačiau nebūtina ją taikyti visose mokyklose.

„Manau, kad mokyklos turėtų pačios spręsti, ar ilginti atostogas. Jeigu serga daug mokytojų, užtikrinti ugdymą tikrai sudėtinga. Tad ilgesnė atostogų pertrauka, manau, padėtų stabilizuoti situaciją tokiose įstaigose.

Tačiau tai visai nėra būtina tose mokyklose, kuriose padėtis stabili ir kontroliuojama. Pavyzdžiui, Klaipėdos Vydūno gimnazijoje, kurioje dirbu, dauguma mokinių testuojasi, daug vyresniųjų klasių mokinių yra pasiskiepiję ir tikrai padėtis nėra bloga“, - komentavo L. Bručkienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder