Meilė geriausios draugės vyrui vienišą mamą pavertė monstru

(3)

Nedidelio Kvėdarnos miestelio gyventojai net neįtarė, kad tarp jų gyvena šaltakraujiška žudikė. Puoselėtų jausmų šeimos palikti nepanorusiam geriausios draugės vyrui pamiršti negalinti du vaikus viena auginanti moteris ne tik pasmaugė keturių nepilnamečių mamą, bet ir, gviešdamasi santuokoje užgyvento turto, bandė gyvą sudeginti savo pačios vyrą.

Prieš Klaipėdos apygardos teismą stojo Kvėdarnos miestelyje gyvenanti 40-metė A. P. (inicialai pakeisti). Moteris kaltinama žmogžudyste ir mirusiojo palaikų išniekinimu bei pasikėsinimu itin žiauriu būdu nužudyti savo šeimos narį.

Teisiamoji prisipažįsta pasmaugusi savo geriausią draugę, tačiau neigia pasikėsinusi į jau buvusio sutuoktinio gyvybę. Už šiuos nusikaltimus gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Byla nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.
 

Žolėje ties tiltu per Aitros upę gulintį negyvos 37 metų moters kūną praėjusių metų rugpjūčio 11-osios rytą pastebėjo žvejys. Ši vietą yra Šilalės rajono pakraštyje, prie nedidelio Lembo kaimo. Už apie 4 kilometrus į šiaurę esančios Kvėdarnos gyventoja buvo pasmaugta. Žudikė kūną atvežė prie tilto ir nurideno į upės pakrantę.

Šiuo nusikaltimu įtariamą to paties miestelio gyventoją policija namuose sulaikė po savaitės. Žudikė ir jos auka buvo geriausios draugės. Gausi pastarosios šeima į Kvėdarną buvo persikėlusi neseniai. Vietos gyventojai apie daugiavaikę šeimą nieko blogo pasakyti negalėjo. Gyveno tvarkingai, į socialinės rizikos sąrašą neįtraukta, vaiko teisių apsaugos specialistams žinoma nebuvo.

Keturis nepilnamečius vaikus (tuo metu jauniausiam buvo septyneri metai, vyriausias netrukus turėjo sulaukti pilnametystės) auginusi moteris nežinojo, kad du nepilnamečius vaikus po skyrybų viena auginanti A. P. yra nusižiūrėjusi jos buvusį vyrą. Šis, dar gyvendamas kitoje rajono vietoje, pirmiausia susipažino su A. P. Vėliau jie išsiskyrė ir vyras sukūrė kitą šeimą. Ši santuoka taip pat baigėsi skyrybomis.

Kol buvusi žmona augino vaikus, vyras uždarbiavo užsienyje. Santykių su A. P. galutinai nenutraukė. Palikusi vaikus prižiūrėti nieko neįtariančiai geriausiai draugei, ši net atvyko į Norvegiją ir apsigyveno su meilužiu. Porelė net buvo sutarusi vėl pradėti oficialiai gyventi kartu, net nusižiūrėjo sodybą Kvėdarnoje. Tačiau galiausiai vyras nusprendė padėti buvusiai sutuoktinei auginti  vaikus ir grįžo į šeimą.

„Ši istorija - meilės trikampis. Moteriai, kuri norėjo gyventi laimingai ir pasiturinčiai, tai buvo tarsi griaustinis iš giedro dangaus. Ir ji nusprendė pašalinti kliūtį - nužudyti geriausią draugę“, - sakė advokatas Petras Remeika.

Pažadėjusi parodyti vyro neištikimybės įrodymus, ji draugę atviliojo į nuošalią vietą ir pasmaugė iš anksto paruošta virve. Tikėdamasi suklaidinti teisėsaugininkus, žudikė ant aukos kūno (sėdmens, kaktos, pilvo) išraižė kelis satanistinius ženklus. Jų vėliau pripaišė ir Kvėdarnoje.

Nužudytos draugės daiktus A. P. išmetė į savo sodybos atliekų konteinerį. Tačiau šie su šiukšlėmis į sąvartyną išvežti nebuvo. Įkalčių ieškojusių policininkų prašymu beveik dvi savaites šiukšlės iš Kvėdarnos nevežtos.

A. P. anksčiau neteista, išsiskyrusi. Tiriant nužudymą paaiškėjo ir dar vienas moters padarytas sunkus nusikaltimas. 2019 metų pavasarį jį galėjo pasikėsinti į tuometinio savo sutuoktinio gyvybę.

Pora tuo metu stovėjo ant skyrybų slenksčio ir moteris nenorėjo prarasti pusės bendrai santuokoje užgyvento turto. Kvėdarniškė smogė neblaiviam vyrui akmeniu, o kai šis trumpam prarado sąmonę - apipylė degiu skysčiu ir padegė.

Vyrą nuo kraupios mirties išgelbėjo tai, kad jis laiku atsipeikėjo ir degantis nubėgo prie šalia esančio kelio, kur jam padėjo pravažiuojantys žmonės. Po šio įvykio policininkai įtarti tyčinį nusikaltimą pagrindo neturėjo. Pats nukentėjusysis teigė, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Tiek nužudytosios, tiek ją pasmaugusios moters nepilnamečiais vaikais rūpinasi jų tėvai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder