Jie tiesiog tirpsta burnoje: Lietiniai be miltų taip, kaip gamino dar mano močiutė – krosnyje

(9)

Labai skanūs ir švelnūs lietiniai su varške gaminami labai greitai ir lengvai. Šis patiekalas jau spėjo tapti mano mėgstamiausiu – būtinai ruošiu visoms šventėms, svečiams – visi sužavėti! Blyneliai tirpsta burnoje dėka to, kad gaminami su krakmolu ir pienu.

Pagrindiniai igredientai:

-kiaušiniai – 6 vnt

-pienas – 0,5 l

-saulėgrąžų aliejus – 1 valg.šaukštas

-krakmolas – 5-6 valg.šaukštai

-varškė – 300 g

-cukrus, sviestas, grietinė – pagal skonį

Kaip ruošti:

-suplakti su cukrumi 5 kiaušinius, įdėti krakmolą, nuolat maišant kiaušinių mišinį, kad nebūtų gumuliukų.

-supilti saulėgrąžų aliejų ir pieną, viską permaišyti, leisti pastovėti 15 min. Tešla turi būti skysta.

-keptuvę sutepti lašinių gabaliuku arba saulėgrąžų aliejumi, blynus kepti iš vienos pusės.

-padaryti įdarą: pertrinti varškę su kiaušiniu ir cukrumi, galima pridėti razinų ir aguonų.

-ant gatavų blynų dėti įdarą, susukti.

-lietinius dėti į puodą ar kazaną, sluoksnius pertepti tirpintu sviestu arba grietine.

-patiekalą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, laikyti 15 min.

Pukuotukas.com

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder