Natalijos Bunkės ir jos vyro kelionės iki namų apkarto: nauju automobiliu priversti bristi purvu

(10)

Lietuvoje – dar daug žvyrkelių, kuriais kasdien tenka riedėti begalei žmonių. Kol vieni gyventojai laukia valdžios malonės, kiti kelius tvarkosi patys. Taip padarė ir Vilniaus rajono medaus gatvės bendruomenė.

Organizatorių nuotr.

„Nuolat gauname vis tą pačią informaciją, kad nėra finansų, nėra finansų, nėra finansų.

Tai susirinkome, padarėme tą vadinamąją sumestukę, susirinkome finansus, pylėme skaldą, ją lyginome, trombavome tam, kad darbas nebūtų veltui, jog viskas atlaikytų kuo ilgiau“, – pasakojo s.b. „Galanta“ pirmininkas Tomas Pocius.

Tarp medaus gatvės gyventojų – ir Natalija Bunkė su vyru Edgaru Eidėjumi.

Jie keliuką susitvarkė patys savo rankomis ir savo lėšomis. Tačiau po pačių gyventojų atlikto remonto, praėjus vos dviems savaitėms, į gatvę atskubėjo darbininkai su technika ir, kaip teigiama „KK2“ laidoje, viską subjaurojo iš naujo.

„Vilniaus rajono savivaldybė pradėjo pilti neaiškų mišinį. Iškart puolėme kalbėtis su darbų vadovu, kas tai per mišinys.

Kaip jis paaiškino, tai buvo smėlio, žvyro ir molio mišinys.

Danga praktiškai buvo raudona. Išpylė tą mišinį, išlygino, viskas kaip ir gerai atrodė, lygiai, kaip ir tvarkingai“, – prisiminė T. Pocius.

Organizatorių nuotr.

Gyventojai galvojo, kad patyrę gatvių darbininkai viską padarys tvarkingai, todėl tuomet vestuvėms besiruošę Natalija ir Edgaras į Maljorką savaitei išvyko būdami pakilios nuotaikos.

Deja, grįžus jų laukė nemaloni staigmena – gatvę vėl nuklojo gilios duobės.

„Turėjome šventę, išvykę į Ispaniją, grįžome, galvojome bus geriau. Bet grįžau, atrodo, kaip į kokius Marso kanjonus“, – pasakojo E. Eidėjus.

Organizatorių nuotr.

Neseniai susituokusi pora juokauja, kad tai buvo nekokia vestuvinė dovana.

„Tikrai nekokia, aš labai tikėjausi, kad tokia proga bent kelią sutvarkys savivaldybė, bet nepavyko“, – juokėsi Edgaras.

Jam antrino ir s.b. „Galanta“ pirmininkas. „Kai atėjo lietus – prasidėjo visos linksmybės, prasidėjo linksmieji kalneliai, prasidėjo tešlos. Praktiškai galėjome čia lipdyti puodus ir daryti užklasines veiklas“, – ironijos nevengė T. Pocius.

Organizatorių nuotr.

Foto: DELFI / Josvydas Elinskas

E. Eidėjus ir N. Bunkė neseniai įsigijo savo svajonių automobilį, kurį labai saugo, tad jiems skauda širdį, kai kone kaskart važiuojant link namų jų BMW vėl tampa purvinas.

„Aš esu labai pedantiškas, mašiną dažniausiai plaunu kokius tris kartus per savaitę. Liūdna, liūdna labai.

Važiuoju dažniausiai su nuplauta mašina, tai užtenka tik pavažiuoti iki pagrindinio kelio – ir vėl visas automobilis purvinas, nes aplink purvo tešlos“, – kalbėjo N. Bunkės vyras.

Minimos gatvės gyventojai mano, kad atvykę savivaldybės samdyti remontininkai darbus atliko ne tik nekokybiškai, bet ir sugadino tai, ką savo jėgomis jie buvo sutvarkę patys.

„Aš suprantu, kad visko būna, visokiausių nesėkmių, bet, prašau, pataisykite.

Be, ne, atsiunčia raštą, kad „mes savo darbus įvykdėme puikiai“. Na, nemanau“, – nusivylimo neslėpė Natalija.

Vilniaus rajono savivaldybė šios gatvės remontui skyrė 11 500 sumą, bet šie išpilti eurai neatlaikė nė pirmo lietaus.

„Tai yra įprastai ir normalu, kad po lietaus reikia žvyrkelį prižiūrėti ir jį pakartotinai grinderiuoti, kas ir buvo vykdoma“, – „KK2“ laidai sakė Vilniaus rajono savivaldybės statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Jurijus Jelinskis.

Beje, po žurnalistų apsilankymo savivaldybė atsiuntė greiderį, šis lietaus nuplautą kelią palygino. Tik gyventojai svarsto, ar ilgam.

„Kai mes kreipėmės į žurnalistus, įsivaizduokite, dvi dienas greideris čia važinėjo, o šiaip greiderio neprisikviesi.

Dvi dienas važinėjo ir, va, prašau – kelias kaip stiklas, bet tuoj sulauksime lietaus ir bus šakutės“, – pasakojo N. Bunkė.

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder