Gediminas Kirkilas

Išvardijo politikus, kurie tikrai dalyvaus prezidento rinkimuose

(5)

Agnė Bilotaitė tikrai tiktų Vyriausybėje, bet galbūt kitoje pozicijoje. Prireiks dar 20 metų, kad mūsų visuomenė būtų tokiame lygyje kaip Švedija, kur moteris gali bet kokiai jėgos struktūrai vadovauti ir niekas nesistebės. Mes dar tik einame link to, - portalui LRT.lt užsiminė Gediminas Kirkilas. - Šiuo atveju jai ir taip labai sunku, o dar yra ir krizė. Todėl iš dalies ją galima pateisinti.

Archyvų nuotr.

Irmanto Sidarevičiaus nuotr. Gediminas Kirkilas

Didžiausia problema šiandien yra tai, kad mūsų institucijos nesusikalba ir tai labai klaidina žmones.

Prezidentūra, Vyriausybė, Seimas leidžia skirtingas žinias ir mes, tie, kurie žinome, mes suprantame, bet paprastam žmogui – ar čia prezidentas pasakė, ar premjerė... Jiems labai keista, kad yra tokios skirtingos nuomonės.

Toks nesusikalbėjimas tarp pagrindinių šalies institucijų labai menkina krizės valdymo galimybes. Tai norėčiau pabrėžti.

„Ministru turi būti skiriamas arba srities specialistas, arba politikas. Arūnas Dulkys nėra nei viena, nei kita“, – mano buvęs ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Paklaustas, ar pagrįstai dabartinė Ingridos Šimonytės Vyriausybė susilaukia kritikos, G. Kirkilas atsakė:"

– Aišku, kad ne. Matote, krizė yra toks išorinis veiksnys, ji nepriklauso nuo Vyriausybės. Jokia Vyriausybė nenorėtų tokios krizės, juolab kai prasidėjo neramumai dėl pabėgėlių.

Manau, I. Šimonytės Vyriausybė esant tokioms sąlygoms daro tai, kas įmanoma.

G. Kirkilas įvardino ir tuos, kurie sudarys konkurenciją būsimuose prezidento rinkimuose, jeigu juose vėl dalyvaus Gitanas Nausėda:

– Neabejoju, kad ir G. Nausėdą, ir V. Blinkevičiūtę, ir Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen tikrai matysime šiuose rinkimuose.

Šalia bus keletas tokių kandidatų, kurie visuose rinkimuose dalyvauja ir pralaimi, - portalui LRT.lt sakė politikas.

 

Archyvų nuotr.

2019-ieji: Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo valdybos nariai (iš dešinės) - Viktoras Pranckietis, Rima Baškienė, Gediminas Kirkilas, Irena Šiaulienė, Arvydas Nekrošius (sveikinasi) ir Jonas Liesys. Susitikimo metu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder