Iki

Mažesnės „Iki“ galimybių paso nereikalaus

(5)

Sveikatos apsaugos ministerijai Lietuvoje įvedus papildomus ribojimus prekybos tinklams, mažesnėse „Iki“ parduotuvėse nebus tikrinami galimybių pasai, tačiau bus reguliuojami pirkėjų srautai.

Be galimybių paso patikros veikiančiose parduotuvėse, siekiant užtikrinti 30 kv. m. ploto vienam pirkėjui reikalavimą, kviečiama apsipirkti ne piko laiku, kai parduotuvėse būna mažesni žmonių srautai.

„Iki šiol atsakingai vykdėme ir toliau vykdysime visus Vyriausybės nurodymus, kurie yra svarbūs pandeminės situacijos valdymui. Su dauguma ribojimų ir priemonių jau esame susipažinę ankstesnių karantinų metu, dabar pirkėjų srautus irgi reguliuosime krepšeliais bei vežimėliais. Mes toliau darysime viską, kad klientai apsipirktų patogiai bei saugiai, o situacija šalyje neblogėtų. Pirkėjus skatiname elgtis atsakingai ir tikimės jų supratingumo“, – sako Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Pasak V. Budrienės, mažiausi pirkėjų srautai parduotuvėse stebimi darbo dienomis ir šeštadieniais nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val., taip pat nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo. Sekmadieniais žmonių prekybos tinklo parduotuvėse nedaug visą darbo laiką. Pirkėjų patogumui kai kurios parduotuvės atidaromos 7.30 val., darbą baigia 22 arba 23 val.

Prekybos tinklas „Iki“ buvo pirmasis šalyje pradėjęs pirkėjų srautus parduotuvėse reguliuoti pagal prekių vežimėlius ir krepšelius, pasiteisinusi praktika bus taikoma ir dabar. Vežimėlių ir krepšelių kiekis apskaičiuojamas taip, kad prekybos vietoje būtų užtikrinamas saugus 30 kv. m plotas vienam pirkėjui. Srautą reguliuojantys darbuotojai užtikrins, kad kiekvienas pirkėjas apsipirktų tik su krepšeliu ar vežimėliu. Didesnėse nei 1500 kv. m. ploto parduotuvėse, kurių prekybos tinkle yra 25, prie įėjimo ir toliau bus tikrinami pirkėjų galimybių pasai.

Pirkėjai raginami nepamiršti ir kitų pandemijos metų svarbių aspektų – iš anksto planuoti savo pirkinių krepšelį, sudaryti produktų bei prekių sąrašą ir apsipirkti pagal jį. Tai padės prekybos vietoje praleisti mažiau laiko ir apsipirkti kaip įmanoma saugiau. Pirkėjai reikalingų prekių taip pat gali įsigyti ir internetu, naudodamiesi „LastMile“ platforma.

Prekybos tinklas primena, kad parduotuvėse laikomasi griežtų dezinfekcijos priemonių, dezinfekuojami paviršiai ir pirkinių krepšeliai. Nuolat primenama laikytis saugaus atstumo ir vengti fizinių kontaktų, įrengti bekontakčiai dezinfekantai, būtina dėvėti apsaugines kaukes, rekomenduojama mūvėti pirštines. Šios taisyklės taikomos ir parduotuvės personalui. Kaukes prekybos tinklo darbuotojai privalo dėvėti ne tik parduotuvės salėje, bet ir pagalbinėse patalpose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder