V. Baumila – apie skiepijimosi tempą: nežinojome, kad sukūrę „Kunigundą“ taip pakenksime prezidento planui

(4)

Dainininkas Vaidas Baumila sureagavo į prezidento Gitano Nausėdos komentarą apie skiepijimosi tempą Lietuvoje. Žinomas vyras šmaikščiai teigė, kad ir pats prisidėjo prie sulėtinimo, kai sukūrė vasaros hitą „Kunigunda“.

„Ok, turiu pripažinti, kad už vasaros sulėtėjusį skiepijimosi tempą esu atsakingas IR aš su Edgaru, Juozu ir Kasparu. Mes nežinojome, kad sukūrę „Kunigundą“ taip pakenksime prezidento planui visus per vasarą suskiepyti bent 70 proc.

Nesitarėme su vyriausybe, nesiskambinome, neatsiklausėme, ar galime. Todėl manyti, kad tai buvo padaryta TYČIA, – klaidinga. Klaida.

Prisiimame atsakomybę bei atsiprašome tautos, kad juos išblaškėme bei sutrukdėme greičiau pasiekti punktus, kol jie kratė galvas prie ežerų, miškuose, vestuvėse, vakarėliuose, Babos gimtadienyje, vaikų krikštynose ar bandė bėgti nuo juos užknisančios melodijos į kitus kraštus.

Mūsų žiniomis bei pasiektais video įrodymais, pabėgti neišėjo. „Kunigunda“ visus užkniso graikijose, turkijose ir kituose kurortuose…Atsiprašome“, – socialiniame tinkle skelbė V. Baumila.

Alfa.lt primena, kad ketvirtadienį prezidentas G. Nausėda teigė, kad apie paskatas skiepytis reikėjo galvoti gerokai anksčiau ir dabar „būtume gerokai geresnėje situacijoje“.

„Ir dėl vakcinavimo man tenka prisiminti, kad mes praktiškai pražiopsojome, pramiegojome pirmąją vasaros pusę, kai, nežinau, dėl kokių sumetimų, buvo dirbtinai sulėtintas skiepijimosi tempas, – sakė šalies vadovas.

– Galbūt dėl to, kad nebūtų pasiektas prezidento tikslas paskiepyti 70 proc. iki liepos vidurio. O po to, kai jau buvo pamatyta, kad susikaupė didelės vakcinos atsargos ir čia gali būti labai didelė kritika iš visuomenės pusės, staiga jau buvo verčiamasi per galvą.“

Anot prezidento, jei galėtume išvengti „tokių sulėtėjimų ir po to karštligiškų pagreitėjimų, tai šiandien mes turėtume gerokai aukštesnį skiepijimosi lygį“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder