Į Lietuvą iš Baltarusijos plūstelėjo nelegalių migrantų: užkirstas kelias patekti 183 asmenims

(1)

Šeštadienis Lietuvos pasieniečiams buvo nelengvas – iš Baltarusijos plūstelėjo neteisėtai į ES bandančių patekti migrantų. Tiek jų nebūta nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT pareigūnams buvo suteikta teisė į Lietuvą neįleisti draudžiamose vietose sieną kertančių užsieniečių.

Per praėjusią parą, nuo šeštadienio vidurnakčio iki sekmadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos neleido įeiti 183 migrantams. Nė vienas migrantas draudžiamose vietose nebuvo įleistas į Lietuvą. Pasak pasieniečių, šeštadienį fiksuotas užsieniečių skaičius – 183 – yra vienas didžiausių šiemet nuo rugpjūčio 2 d., kai pasieniečiai teisėtai gali neįleisti iš Baltarusijos einančių migrantų.

Didesni skaičiai per parą buvo buvo tik iškart po to, kai buvo priimtas sprendimas jų neįleisti, t. y. rugpjūčio 3 d. (247), taip pat 4 d. (321) ir 6 d. (234). Penktadienį iš Baltarusijos buvo neįleisti 76 užsieniečiai, ketvirtadienį - 57, trečiadienį - 79, antradienį - 55, pirmadienį - 149, sekmadienį - 49.

Į Lietuvą iš Baltarusijos bandančių patekti migrantų srautas auga – pasieniečiai spalio 1-23 d. neįsileido 1558 tokių užsieniečių, per visą rugsėjį jų buvo 981.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder