Pabandžiusi suskaičiuoti „I. Šimonytės pusryčių“ Dubajuje kainą, A. Širinskienė sulaukė A. Tapino įvertinimo: eikit namo, jūs girti

(1)

Agnė Širinskienė feisbuke pasidalijo žinia, kad premjerė Ingrida Šimonytė ir ekonomikos ir inovacijų (EIM) ministrė Aušrinė Armonaitė. Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) valgė brangius pusryčius už 4700 eurų. Šiuos pusryčius A. Širinskienė palygino su buvusio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiauas „kotletais“ Dubajuje ir situaciją pavadino „dviprasmiška ir keliančia interesų konfliktą“.

 

Andrius Tapinas šią žinią pavadino „melagiena“.

„Pusryčiai buvo ant tiek „lengvi“, kad kainavo beveik 5 tūkst. eurų, t. y. maždaug tiek, kiek tūlas lietuvis uždirba per pusmetį.

Taip atrodo žemiau pridedama sąskaita, joje nurodytus JAE dirhamus pavertus mums įprastais eurais“, – rašė Seimo narė.

Ji taip pat prisiminė J. Narkevičiaus skandalą, kilusį dėl buvusio ministro pietų Dubajuje, kai už juos sumokėjo Susisiekimo ministerijai pavaldi Kelių direkcija.

„Kažkur girdėta, kad pavaldžios įmonės apmoka pietus? Girdėta. Garsieji J. Narkevičiaus kotletukai tuose pačiuose Emyratuose.

Tiesa, tuomet pavaldžios įstaigos sąskaita vykusi J. Narkevičiaus delegacijos vakarienė, kuri buvo konservatorių ir žiniasklaidos vadinta „prabangia“, kainavo 713 eurų. Taigi, SEPTYNIS kartus pigiau“, – piktinosi A. Širinskienė.

Agnės Širinskienės įrašas.  /  FB Agnė Širinskienė

Ji tikisi, kad, kaip ir J. Narkevičiaus atveju, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija įvertins Vyriausybės atstovių veiksmus.

Visgi sąskaitoje faktūroje matyti, kad šiuose pusryčiuose dalyvavo 138 žmonės, tai reikštų, kad vienam žmogui maistas kainavo apie 35 eurus. Šią sumą turės sumokėti EIM pavaldi įstaiga „Versli Lietuva“.

Be to, A. Tapinas feisbuke savo paskyroje rašo, kad A. Širinskienė skleidžia melagienas.

Archyvų nuotr.

Jo teigimu, tai nebuvo tik pusryčiai, o renginys, kurio metu JAE ir Lietuvos atstovai dalijosi bendradarbiavimo idėjomis:

„Tai buvo Lietuvos verslo įmonių susitikimas su potencialiais partneriais Emyratuose, kurio metu buvo pristatytas mūsų maisto sektorius ir eksporto galimybės, o Emyratų verslininkai mūsiškiams pristatė savo Pramonės ir Mokslo parkus.“

A. Tapinas pridūrė, kad po susitikimo vyko „verslo – verslui“ susitikimai, kurių metu 138 žmonės užkandžiavo, tad 4700 eurų suma nėra didelė maistui ir renginio išlaidoms.

Be to, šiame susitikime I. Šimonytė ir A. Armonaitė net nedalyvavo, nes jau buvo išvykusios iš JAE.

Savo įrašą A. Tapinas pabaigė žinute žmonėms, kurie neteisingai įvertino situaciją:

„Kiek nedaug tereikia, tiesa? Bet kai esi Janutienė, Širinskienė ir kiti – imi, varai ir gėdos nejauti.

Eikit namo, jūs girti.“

 

Archyvų nuotr..

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder