Mirė ilgametis Palangos „Pušyno“ vadovas Vincas Nesteckis – išrašytas iš ligoninės užgeso po keturių dienų

(5)

Šįryt Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento Slaugos skyriuje mirė buvęs ilgametis poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ vadovas Vincas Nesteckis. Po savaitės, lapkričio 3 d., jam būtų sukakę 71 metai.

Kaip „Vakarinei Palangai“ pasakojo velioniui artimi žmonės, V.Nesteckis prieš kurį laiką patyrė insultą. Jis buvo išvežtas gydytis į Kauno klinikas, o prieš keturias dienas parvežtas atgal į Palangą ir paguldytas į Palangos ligoninės slaugos skyrių. Šįryt jo gyvybė užgeso.

Vincas Nesteckis buvo Palangoje labai žinoma asmenybė – vadovas, politikas, sporto rėmėjas, o ir neretai padėdavo paprastoms palangiškių šeimoms, kurioms reikėjo vienokios ar kitokios pagalbos.

V.Nesteckis net septyniolika metų – iki 2016 m. balandžio – vadovavo Vidaus reikalų ministerijos poilsio ir reabilitacijos centrui „Pušynas“ ir buvo priešpaskutinis jo direktorius.

Vyro darbinėje biografijoje – ir vadovaujamos pareigos Šventosios poilsio namuose „Auksinės kopos“, Palangos „Line“.

Žinomas palangiškis buvo aktyvus vietos politikos veikėjas. Jis vadovavo Centro sąjungos Palangos skyriui, buvo Palangos miesto Tarybos narys. Deja, šįryt jis papildė liūdną sąrašą miesto Tarybos 1995 – 1997 metų kadencijos narių, kurie jau atgulė amžinojo poilsio.

Tai Justinas Šatkauskas, Viktoras Pivrikas, Audra Lukauskytė, Kazys Paulius, Algimantas Vincas Ulba, Robertas Ramanaukas ir neseniai nuo koronaviruso miręs Albinas Stankus. Visi jie, kaip ir V.Nesteckis, buvo itin žinomi vietos politikai, visuomenininkai.

Velionis daug dėmesio skyrė ir krepšinio vystymui Palangoje, jis buvo krepšinio klubo „Naglis – Adakris“ prezidentas bei rėmėjas.

V.Nesteckis gimė 1950 m. lapkričio 3 d. Rietave, augo 11 vaikų šeimoje. Kiek įmanydamas, jis padėjo savo broliams ir seserims. Tačiau atjautos sulaukdavo ir jokiais giminystės ryšiais su velioniu nesaistomi palangiškiai.

Palangiškė Ona šįryt „Vakarinei Palangai“ pasakojo, kaip V.Nesteckis padėjo ir palaikė mirus moters vyrui. „Jis mane palaikė, padėjo kaip niekas kitas. Tai buvo labai geras, supratingas ir atjautus žmogus.

Šįryt, kai sužinojau, jog mirė, pasijutau taip, lyg netekčiau labai brangaus žmogaus. Parašykite apie Vincą, jis buvo tikrai nuostabus žmogus, daug kam padėdavo, visada įsiklausydavo ir stengdavosi padėti“, – verkdama „Vakarinei Palangai“ pasakojo moteris.

Tai, kad šis palangiškis ir neprašomas atskubės į pagalbą, yra patyrę ir „Vakarinės Palangos“ žurnalistai.

Kur bus pašarvotas ir laidojamas velionis, kol kas nėra žinoma. Tačiau pašnekovė teigė, jog didžiąją savo gyvenimo dalį paskyręs Palangai V.Nesteckis galimai amžinojo poilsio atguls Rietave.

Papildyta 14:25 val.:

„Kažkam tai bus netikėta žinia, bet šį gražų rudens rytą tėtis mus paliko… Mes tikėjome, kad jis po insulto atsigaus, bet, deja, Dievulis nusprendė kitaip…

Norėtume pranešti, kad su tėčiu bus galima atsisveikinti šį ketvirtadienį, t.y. spalio 28 d., nuo 11 iki 18 val. Palangos laidojimo namuose (Klaipėdos pl. 67, Palanga). Laidotuvės įvyks penktadienį po mišių Rietavo bažnyčioje (laikas dar bus patikslintas). O tie, kurie negalės atvykti, palydėkite jį mintimis…“, – neseniai savo paskyroje Facebooke parašė V.Nesteckio dukra Diana.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder