A. Armonaitė: yra galimybė, kad Taivano atstovybė Lietuvoje atidarys puslaidininkių gamyklą

(1)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad puslaidininkių paklausai viršijant pasiūlą, yra galimybė, kad Taivano atstovybė Lietuvoje atidarys puslaidininkių gamyklą.

„Visos galimybės yra realios ir šita galimybė taip pat yra reali, ar Taivano įmonė, ar Lietuvos įmonės, bendradarbiaudamos su Taivano įmonėmis. Mes matome, kad puslaidininkių paklausa pasaulyje yra milžiniška, mes turime pasiūlos sutrikimų jau šiandien.

Ilgiuoju laikotarpiu paklausa tik augs, plečiantis elektromobilių pramonei, išmaniųjų technologijų pramonei, kompiuteriai vis galingėja ir puslaidininkių reikės“, – trečiadienį Lietuvos ir Taivano prekybos ir investicijų forumo renginyje kalbėjo A. Armonaitė.

Anot ministrės, norint stabilizuoti susidariusią situaciją, geriausia būtų gaminti puslaidininkius Lietuvoje.

„Ką mes pastebime, tiekimo grandinės yra sutrikusios ir dėl pandemijos, ir dėl energijos išteklių kai kurių sutrikdymų, tai mums reikia turėti tuos dalykus kuo arčiau savęs, kuo arčiau namų, o geriausia – namuose“, – sakė ministrė.

„Kai 20 proc. sudaro gamyba ir pramonė, reikšminga dalis išmani Hitech pramonė, tai, sakyčiau, puslaidininkiai yra Lietuvai ir higiena, ir nemaža ambicija, kur reikia padaryti daug namų darbų“, – pridūrė A. Armonaitė.

Taivano ekonomikos ministras galimybės taip pat neatmeta

Kaip teigė Taivano ekonomikos ministras Ming-Hsing Kung, jei Lietuva yra susidomėjusi galimybe atidaryti puslaidininkių gamybos įmonę, tikimybė ją įkurti yra. Anot ministro, pirmasis žingsnis būtų talentų pritraukimas.

„Taivanas suteiks stipendijas Lietuvos jaunimui studijuoti ar vykdyti tarptautinius mainus į Taivaną mokymosi tikslais“, – kalbėjo Ming-Hsing Kung.

Antrasis žingsnis, ministro teigimu, ekspertų grupės suformavimas, kuri diskutuos apie Lietuvos vaidmenį puslaidininkių tiekimo grandinėje. Ming-Hsing Kung teigimu, jeigu Lietuvai reikės asistentų pagalbos, Taivano atstovybė atsiųs savo pagalbą.

ELTA primena, išaugus asmeninių elektronikos gaminių paklausai pandemijos metu, pastaruoju metu rinkoje jaučiamas puslaidininkių stygius įvairiose srityse.

Anot ministrės, Taivano atstovybės vizitas yra gera proga Lietuvos gamintojams užmegzti glaudžius ryšius aukštųjų technologijų pramonei, ypač puslaidininkių gamybai, Lietuvoje plėtoti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder