Klaipėdos futbolui - prancūzų dėmesys

(1)

Klaipėda sulaukė dėmesio iš Prancūzijos - tarp pasaulio elito esantis Liono „Olympique“ futbolo klubas, turintis ir savo akademiją, norėtų bendradarbiauti su Klaipėdos jaunimo futbolo organizacijomis.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sulaukė Liono „Olympique“ futbolo atstovų prezentacijos apie vykdomą veiklą ir siekius plėstis Europoje, tarp jų mato plėtros galimybes ir Lietuvoje.

„Malonu, kad Klaipėda ima vilioti užsienio šalių futbolo grandus, tačiau reikia išanalizuoti bendradarbiavimo perspektyvas, gaires ir naudą Klaipėdai“, - „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Užsieniečių dėmesys krypsta į šiemet gerokai atsinaujinusią ir iš biudžetinės viešąja įstaiga tapusią Klaipėdos futbolo mokyklą, taip pat ir į besiplečiančią ir su jaunąja karta aktyviai dirbančia Klaipėdos futbolo akademiją.

Trečiadienį Klaipėdos miesto mero V. Grubliausko iniciatyva buvo surengtas nuotolinis pasitarimas, kuriame dalyvavo Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovai - direktorius Gintaras Neniškis, pavaduotoja Asta Dirgėlienė, Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis, Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė ir futbolo bendruomenė - Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius, Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas, KLFF direktorius Modestas Jackus, Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius Audrius Žuta ir Klaipėdos futbolo akademijos projektų vadovas Tadas Vaitkus.

Nutarta, kad reikia tiesiogiai sukontaktuoti su minėto Prancūzijos futbolo klubo ir akademijos vadovais ir išsiaiškinti, kuria kryptimi klaipėdiečiai ir prancūzai kartu galėtų dirbti ir kokią naudą iš to pavyktų gauti mūsų futbolininkams.

„Reikia ieškoti sąlyčio taškų ir perspektyvų, kad mūsų, klaipėdiečių, jaunieji futbolininkai galėtų labiau tobulėti ir žengti žingsnį į priekį. Turime puikiai sutvarkytą Klaipėdos futbolo mokyklą, tad nepasinaudoti tokia sporto baze būtų nuodėmė“, - pabrėžė Klaipėdos meras.

V. Grubliauskas pabrėžė, kad Lietuvos futbolo federacija (LFF) jau kurį laiką dirba su belgų jaunųjų futbolininkų ugdymo „Anderlecht“ programa, kuria naudojasi ir klaipėdiečiai, tad į visus siūlymus reikia žvelgti atsakingai ir apgalvotai.

„Turime suprasti ir vertinti, kad, ieškodami geresnio, neprarastume tai, ką jau turime sukūrę.

Jei prancūzų noras - tik tam tikra komercija, tada mums nepakeliui. Reikia sėsti prie derybų stalo atviromis kortomis ir neslapukaujant pasakyti, ko kiekvienas tikimės ir ką galime pasiūlyti dėl bendro bendradarbiavimo.

Jei tai papildoma prie to, ką šiandien turime ir programos nesikerta, kodėl gi nebendradarbiavus dėl bendro Klaipėdos ir visos Lietuvos futbolo lygio kėlimo ir gerovės?“ - retoriškai klausė Klaipėdos meras.

Klaipėdos meras Savivaldybės Sporto skyriui suformulavo užduotį artimiausiu laikotarpiu susisiekti su minėtu Prancūzijos klubu, raštu suformuluoti klausimyną, galimas bendradarbiavimo sąlygas ir organizuoti nuotolinį susitikimą su LFF bei Klaipėdos miesto futbolo bendruomene.

Tada ir išaiškės, ar su prancūzais bus bendradarbiaujama, ar ne.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder