Jolanta Blažytė: Pandemija ar paranoja?

(2)

Tyrimų bendrovės „The Harris Poll" duomenimis, net 50 proc. skiepytų JAV gyventojų planuoja vengti bendrų atostogų su neskiepytais savo šeimos nariais ir draugais. Tik 38 proc. skiepytų respondentų atsakė, kad draugų ir šeimos narių vakcinacijos statusas netrukdys jiems planuoti bendrų atostogų.

12 proc. skiepytųjų nemato tame jokios problemos, nes visi šeimos nariai ir draugai yra paskiepyti.

Net 62 proc. skiepytųjų atsakė, kad jaustųsi nekomfortiškai dalyvaudami bendruose susibūrimuose su neskiepytaisiais.

67 proc. skiepytųjų atsakė, kad jaustųsi nekomfortiškai būdami su neskiepytaisiais dideliuose renginiuose, ir 47 proc. - net ir mažuose renginiuose.

Bet tik 12 proc. skiepytųjų atsakė, kad jie visiškai nedalyvautų renginiuose, jei žinotų, kad juose lankosi ir neskiepytieji. Kiti gi skiepytieji bendruose renginiuose su neskiepytaisiais dalyvautų, tačiau imtųsi papildomų apsaugos priemonių (kaukės, atstumai, rankų plovimas, testai po renginio, pastiprinančios vakcinų dozės).

Kitas „The Harris Poll" tyrimas atskleidė, kad skiepytieji užsikrėsti virusu bijo kur kas labiau, nei neskiepytieji...

O aš galvoju tik tiek, kad šiuo metu esu liudininkė vieno labai įdomaus proceso, kurio metu pasaulinė pandemija virsta pasauline paranoja.

Beje, šis tyrimas yra puiki nuoroda į tai, ką reikėtų daryti mūsų Vyriausybei, jei ji staiga panorėtų sumažinti viruso plitimą. Ogi tereikėtų į įvairius skiepytųjų renginius įleisti keletą neskiepytų žmonių.

Tada skiepytieji, kurie šiuo metu ir yra pagrindiniai viruso platintojai, galbūt išsigąstų ir pradėtų labiau saugotis: laikytis atstumų, darytis greituosius testus, plautis rankas ir pan.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder