Dar vienas žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis Lietuvoje: nuskandino škotų terjero veislės kalytę

(5)

Dar vienas žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis Lietuvoje. Gargždiškiai rado nuošaliame tvenkinyje nuskandintą škotų terjero veislės kalytę. Liudininkus sukrėtė žudikų ciniškumas – rūbais aprengtas šuo nuskandintas akmenį pririšus prie jo paties pavadėlio. 

Gargžduose palei nuošalų tvenkinį vaikščioję žmonės radėjo traukti vandenyje plaukiojantį pavadėlį. Jo gale, su prie pavadėlio pririštu akmeniu, aptiko nuskandintą šuniuką.

Liudininkai iki šiol negali atsigauti nuo pamatyto vaizdo.

„Tas vyras tiesiog pamatė apie 12 valandą vakar, kad kažkas plūduriuoja vandenyje. Jis priėjo, pamatė, sako, šuo. Galvojau gal dar galima kažką padaryti. Jis puolė jį traukti su visu pavadėliu, bet ten jau kelios dienos“, – teigia organizacijos „Lietuva gyvūnams“ savanorė Lina Mišeikienė.

Kas ir kodėl galėjo taip ciniškai nužudyti greičiausiai škotų terjero veislės kalytę, žmonės neįsivaizduoja. Keisčiausia, kad ji buvo su striukyte ir prisegtu pavadėliu. Pabėgimo versiją gyvūnų globėjai atmeta dėl pririšto akmens. Jiems sunku patikėti, kad su savo aprengtu ir augintiniu taip galėjo pasielgti jo šeimininkas.

„Gal čia kokių žmonių, gal pabėgo šunelis. Dar yra vilties. Gal, sako, jis pats. Bet iš viso pavadėlio, kaip viskas surišta, kad ten ant pavadėlio yra padaryta kilpa, kuri specialiai yra ant to akmens užmauta, tai yra abejonių“, – sako L. Mišeikienė.

Tačiau ne vienerius metus su žiauriu elgesiu prieš gyvūnus susiduriantys „Nuaro“ darbuotojai sako, kad žmonių žiaurumui nėra ribų.

Jie siūlo prisiminti kaip dar 2009 metais Jurbarko rajono gyventojas nuo tilto numetė šunį Pipirą. Lūžusiomis kojomis šunelis po tiltu praleido dvi paras. O kai buvo surastas ir pradėtas slaugyti neišgyveno – sustojo širdis. Ir tokių atvejų ne vienas.

„Kada gyvūną nuveža viduryje vasaros į mišką, karštyje ir pririša prie medžio. Tekę yra rasti tokių gyvūnų, kurie nebeišgyveno, buvo pririšti miške. Arba žiemos metu kartu su būda. Būtent miške ir palikti su ta intencija, kad jis daugiau namo nebegrįš“, – pasakoja „Nuaras“ administratorė Gintarė Liutkuvienė.

Nuskandintas šuo mikroschemos, pagal kurią galima rasti jo savininkus, neturi. Jo kūną tiria specialistai, tyrimą atlieka ir policija. Gyvūnų globėjai prašo atpažinusius savo galbūt dingusį augintinį susisiekti su organizacija „Lietuva gyvūnams“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder