Girti Tėvynės gynėjai nesiilsėjo

(3)

Trys Lietuvos kariuomenės kariai užtraukė didžiulę gėdą visiems savo tarnybos draugams. Du jų savaitgalį siautėjo pajūryje. Vienas girtas karys sukėlė avariją, kitas pasielgė dar negarbingiau - sumušė moterį.

Klaipėdos apskrities VPK įvykių suvestinėse atsidūrė du Lietuvos kariuomenės kariai. Ir galima drąsiai teigti, kad jie tokios „garbės“ tikrai nepageidavo. Tačiau tai vyrai suprato tik kamuojami galvos skausmo ir pagirių.

Pirmasis kareivis pasižymėjo praėjusio šeštadienio naktį, 7-ajame magistralinio kelio Klaipėda-Kaunas-Vilnius kilometre. Apie 3.46 val. nuo uostamiesčio pusės važiavusi „Škoda Octavia“ atsitrenkė į kelio atitvarus ir nuo smūgio apvirto ant šono. Kai į įvykio vietą atvyko ugniagesiai, sąmoningas ir neprispaustas vairuotojas vis dar buvo mašinoje. Gelbėtojai jam padėjo išlipti ir palydėjo iki greitosios medicininės pagalbos brigados (GMP) automobilio. Po medikų apžiūros jaunas vyras išvežtas į ligoninę.

„Škoda Octavia“ atsitrenkus į kelio atitvarus, dalis pastarųjų nuplėšta ir atsidūrė viduryje kelio. Į ant kelio buvusį atitvarą atsitrenkė kitas automobilis. Per šį įvykį apgadintos tik mašinos plastikinės dalys, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai atvertė nuvirtusią „Škoda Octavia“ ant ratų ir patraukė atplyšusį atitvarą nuo važiuojamosios kelio dalies, nušlavė duženas.

Nuosavą „Škoda Octavia“ vairavo 31 metų Lietuvos kariuomenės karys, kuris buvo ne tarnybos metu ir neuniformuotas. Automobilis nevaldomu tapo ne tik dėl šlapios ir slidžios kelio dangos. Vyras buvo girtas. Tačiau tikrintis blaivumą atsisakė. Tai jo nuo baudžiamosios atsakomybės neišgelbės, nes toks poelgis automatiškai prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui.

Kadangi kareivis rimtesnių sužalojimų nepatyrė, po medikų suteiktos pagalbos nugabentas tiesiai į Klaipėdos apskrities VPK areštinės kamerą.

Sekmadienio rytą ant gretimos areštinės kameros gulto prigulė dar vienas Lietuvos kariuomenės karys. Jis girtas laisvalaikiu siautėjo ne keliuose, bet savo namuose.

Uostamiesčio policininkai į pietinėje miesto dalyje esančią Alksnynės gatvę iškvietimo sulaukė apie 7 val. Pagalbos paprašė 37 metų moteris. Ji pranešė, kad namuose prieš ją ranką pakėlė dviem metais vyresnis vyras. Kareivis smurtavo ne tarnybos metu ir būdamas neuniformuotas.

Sulaikytam klaipėdiečiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Jis į alkotesterį įpūtė 2,28 promilės alkoholio. Smurtautojas dviem parom uždarytas į areštinę. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo šeimos nariui. Už šį nusikaltimą gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šiems rikiuotės draugams kompaniją laisvu nuo tarnybos metu savaitgalį palaikė ir dar vienas kareivis. Tik jis prisidirbo ne pajūryje, o Trakų rajone. Šeštadienio pavakare, apie 16.31 val., policininkai Petrašiškių kaime sustabdė SAAB 9-3. Mašiną vairavusiam 50-mečiui kariškiui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,75 prom. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder