Aušrinė Armonaitė, Agnė Širinskienė

Aušrinė Armonaitė: stengiamės padėti verslui, o tada iš paskos ateina Agnė Širinskienė ir skleidžia nuodus, dūmus, purvą

(16)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako neketinanti atsisakyti vizitų į užsienį, kuriuose Lietuvos verslams būtų siekiama padėti užmegzti reikalingus kontaktus. Politikė tokių iniciatyvų neišsižada, nepaisant to, kad „valstietė“ Agnė Širinskienė šią savaitę paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją ir apkaltino ministrę ir premjerę vizito Junginiuose Arabų Emyratuose (JAE) metu pusryčiavus už ministerijai pavaldžios įstaigos lėšas.

„Tikrai neplanuoju atsisakyti šitų vizitų, nes tikrai yra šalių, kur verslui yra svarbu, kad politikai dalyvautų. Dažnai darbas yra tiesiog fasilituoti tą diskusiją, atverti galimybes bendradarbiavimui. Ir tada iš paskos eina tokie žmonės, kaip Agnė Širinskienė, ir skleidžia visokius nuodus, dūmus, purvą ir panašiai“,– „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė A. Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė šios istorijos pažymi nesureikšminanti, kadangi, nors tai ir atėmė šiek tiek laiko, tačiau, pasak jos, dalyvaujant politikoje būtina suprasti, jog visada atsiras trukdančių pasiekti tavo tikslus.

„Na, taip, gal valandą laiko atėmė tai iš mano darbo savaitės. Žinoma, buvo galima jį skirti kažkam prasmingesniam, bet tokia jau ta politika. Tu, siekdamas kažkokių tikslų, turi susitaikyti, kad kai kurie žmonės siekia visiškai priešingų tikslų ir tiesiog tau trukdys“, – aiškino ji.

Tačiau valdančiosios Laisvės partijos pirmininkė neatmeta, kad kai kurie opozicijoje esantys politikai ir toliau sieks trukdyti dirbti valdantiesiems, skleisdami melagingas žinutes.

„Tiesą sakant, manau, kad tai – ne pabaiga. Manau, tai tęsis visos mūsų kadencijos metais, bet tebūnie. Jeigu negali savęs kažkaip kitaip atskleisti, tegu atskleidžia taip“, – mano A. Armonaitė.

ELTA primena, kad trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija apsisprendė nepradėti tyrimo dėl valdančiųjų inicijuoto kreipimosi. Šiame dokumente buvo prašoma įvertinti „valstietės“ A. Širinskienės elgesį, kuomet ji socialiniame tinkle „Facebook“ paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją apie ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės bei ekonomikos ir inovacijų ministrės A. Armonaitės vizitą Junginiuose Arabų Emyratuose. Komisija apsisprendė tiesiog rekomenduoti A. Širinskienei, prieš viešinant informaciją, patikrinti, ar visi skelbiami faktai atitinka tikrovę.

Antradienį LVŽS frakcijos atstovė A. Širinskienė savo asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje apkaltino premjerę bei ekonomikos ir inovacijų ministrę už valstybės lėšas pusryčiavus Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE).

Tuo metu ministrė A. Armonaitė „valstietės“ kaltinimus pavadino „melagienomis“ ir „kliedesiais“.

Savo ruožtu A. Širinskienė ir toliau neišsižada savo planų kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl Lietuvos delegacijos Jungtiniuose Arabų Emyratuose pusryčių, kuriuos apmokėjo Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi įstaiga VšĮ „Versli Lietuva“. Jos nuomonės nepakeitė ir tai, kad nei premjerė I. Šimonytė, nei ministrė A. Armonaitė šiame renginyje nedalyvavo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder