Dingusio tatuiruočių meistro kūnas nerastas: Klaipėdos uoste vyksta paslaptingos kariškių pratybos

(5)

Šiandien „Vakarų ekspresas“ sulaukė ne vieno klaipėdiečio klausimo, kas vyksta Klaipėdos jūrų uoste. Žmonės sudomino virš jo skraidantys kariniai sraigtasparniai bei po akvatoriją plaukiojantys kariniai laiveliai. Informacija, kad galimai aptiktas dingusio jauno klaipėdiečio Evaldo Rusio kūnas nepasitvirtino.
 

Šiandien, prieš vidurdienį, virš Klaipėdos jūrų uosto skraidė du kariškių sraigtasparniai bei po jo akvatoriją plaukiojo keli kariškių laiveliai. Dalis šį sujudimą išvydusių klaipėdiečių pirmiausiai pagalvojo apie dingusio 31 metų tatuiruočių meistro E. Rusio paieška ar net galimai rastą jo kūną.

Tačiau kariškių veiksmai su šia, iki šiol labai didžiulį atgarsį keliančia, istorija nieko bendro neturi.

Lapkričio 5-oji yra paskutinė nuo spalio 25 d. Klaipėdos jūrų uoste vykstančių Lietuvos kariuomenės pratybų dieną. Apie jas iš anksto informavusi Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė, kad "mokymų metu vykdomų taktinių užduočių metu bus naudojamos imitacinės priemonės ir ginklai".

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovas mjr. Gintautas Ciunis "Vakarų ekspresui" apie šias pratybas neatviravo.

"Dėl jų ir jose dalyvaujančių padalinių specifikos detaliai apie šiuos mokymus pasakoti negalime. Tačiau galime informuoti, kad jos vyks ne gyvenamosiose vietose, o aptvertose uždarose privačiose teritorijose, į kurias ribojamas patekimas. Jokių eismo ribojimų nėra planuojama, gyvenamosiose teritorijose girdimų šūvių atlikti taip pat neplanuojama", - "Vakarų ekspreso" žurnalistei Virginijai Kesminei sakė G. Ciunis.

Jo teigimu, labiausiai tikėtina, kad šių pratybų gyventojai greičiausiai išvis nepastebės.
"Tačiau ir juos, ir savivaldybę informuojame laikydamiesi tvarkos", - pabrėžė kariuomenės atstovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder