P. Gražulio ir B. Navickaitės dukra – auganti menininkė: mama atskleidė, kokių panašumų turi su tėčiu

(5)

Politiko Petro Gražulio (62 m.) ir jo buvusios mylimosios Birutės Navickaitės (35 m.) dukra Monika Marija auga kaip ant mielių. Trejų metų mažylė namuose neretai mėgsta krėsti šunybes ir turi aibę pomėgių.

 

Organizatorių nuotr.

„Dukrytė yra miela ir gera mergaitė, bet pokštus krečia kaip ir visi vaikai. Virtuvėje buvo išpylusi miltus, suplėšiusi ne vietoje paliktus pinigus, flomasteriais ir tušinukais išpaišiusi odinius baldus“, – lrytas.lt pasakojo Birutė.

Moteris neslepia, jog auginti tokią aktyvią mergaitę – yra ką veikti. Vienas didžiausių mažylės pomėgių nuo pat mažų dienų buvo piešimas.

Monika Marija išpiešė visus namus, kol Birutė sugalvojo meniškai mergaitei išeitį.

„Ji piešė visur – ant baldų, sienų, grindų.

Nupirkau jai piešimo lentą, bet tai nepasiteisino. Kol draudžiau piešti visur, iki tol ji visur ir piešė. Tada ėmiau ir leidau paišyti vieną sieną. Dukra tą labai greitai suprato.

Nuo tada namuose ir baldai, ir visos kitos sienos yra švarios. Jei nori piešti – tiesiu taikymu ji eina ten, kur tą daryti yra leidžiama“, – pasakojo ji.

Monikos Marijos mama sako, jog namuose – auga tikra menininkė.

Ji ne tik mėgsta piešti, bet ir mėgsta šokti, kurti dainas bei deklamuoti eilėraščius. „Esu pastebėjusi ją deklamuojant eilėraščius ir tiksliai dedant kirčius ten, kur jie ir turėtų būti. Nenustebsiu, jei ji paaugusi atneš man paskaityti savo parašytą eilėraštį“, – su šypsena kalbėjo moteris.

Pasiteiravus Birutės į kurį iš tėvų Monika Marija šiais meniniais gabumais yra panašesnė, ji atsakė:

„Jei grįžti į mokyklos laukus, tai parašyti dainą renginiui man niekada nebuvo didelė užduotis. Tuos dalykus dukrytėje pastebiu jau dabar. Na, o pokštus ir paišymą visur, tikriausiai, paveldėjo iš tėčio“.
 

Organizatorių nuotr.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder