Galimybių paso reikės ir vaikams nuo 12 metų

(3)

Nors naujų COVID-19 atvejų skaičius šalyje išlieka gana aukštas, tačiau situacija uostamiestyje stabilizuojasi ir jau jaučiamas naujų ligos atvejų sumažėjimas. Tuo metu epidemiologinė situacija šalyje ir toliau išlieka nepalanki.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės, nuo spalio pabaigos iki lapkričio 14 dienos naujų ligos atvejų uostamiestyje sumažėjo. O vakcinavimosi tempai išlieka gana geri.

„Imunizuotų gyventojų dalis Klaipėdoje - 68,8 proc., o Lietuvoje - 73,2 proc. Vakcinuoti asmenys uostamiestyje sudaro 56,3 proc., o Lietuvoje - 65,8 proc. Pakartotinai Klaipėdoje jau vakcinavosi 5 proc. žmonių, o šalyje - 5,3 proc.“, - sakė A. Dirgėlienė.

Praėjusią savaitę mokiniams grįžus po rudens atostogų buvo atlikta 9 380 greitųjų COVID-19 testų. Gauta 16 teigiamų atsakymų, iš kurių 10 buvo patikslinti atliekant PGR testą mobiliame punkte, o iš jų nustatyti 6 teigiami atvejai.

„Po kontakto su COVID-19 sergančiais mokiniais, 13 klasių testuojasi kas 2 dienas, tiksliau, testuojasi 175 mokiniai, o iš nesutikusių testuotis kas 2 dienas saviizoliacijoje yra 7 mokiniai“, - tikino A. Dirgėlienė.

Taip pat testavimas vyksta ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, 15 jų buvo atliktas aplinkos paviršių testavimas. 3 įstaigose nerasta viruso pėdsakų, viename darželyje rasta tik pėdsakų, 4-iuose darželiuose - maža viruso koncentracija, o 7 darželiuose - vidutiniška viruso koncentracija.

Pokyčiai dėl galimybių paso

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje sparčiai plinta koronaviruso delta atmaina, trečiadienį buvo tikslinami Vyriausybės nutarimai dėl galimybių paso išdavimo.

Vyriausybei pritarus, nuo gruodžio 1 dienos galimybių pasas bus išduodamas, jei asmuo atitinka šiuos kriterijus:

- yra pasiskiepijęs COVID-19 ligos vakcina ir yra praėję ne daugiau kaip 7 mėnesiai (210 dienų). (Reikalavimas netaikomas asmenims iki 18 metų (toks sprendimas priimtas dėl to, kad trečiąja vakcinos doze Lietuvoje šiuo metu skiepijami tik pilnametystės sulaukę asmenys), paskiepytiems „Comirnaty“, „Spicevax“ vakcinomis; taip pat asmenims, kurie persirgo COVID-19 liga ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatu);

- yra paskiepytas sustiprinančia COVID-19 ligos vakcina;

- asmeniui atliktas COVID-19 tyrimas, nustatytas neigiamas rezultatas, - ne anksčiau nei prieš 72 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus SARS-CoV-2 PGR tyrimą (naikinama galimybė gauti galimybių pasą atlikus greitąjį SARS-CoV-2 antigeno testą koronavirusui nustatyti ir pailginamas PGR testo galiojimo laikotarpis nuo 48 iki 72 valandų).

Nuo gruodžio 28 dienos įsigalios reikalavimas taikyti galimybių pasą vaikams nuo 12 metų (anksčiau galiojęs kriterijus - nuo 16 metų).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder