Uosto direkcija ir „Uzbekistano geležinkeliai“ pasirašė bendradarbiavimo memorandumą

(6)

Siekiant efektyviau bendradarbiauti krovinių pervežimo, jų ekspedijavimo srityse, didinti tranzitinių krovinių srautus tarp Klaipėdos ir Uzbekistano, pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas.

„Uzbekų iniciatyva pasirašyti bendradarbiavimo memorandumą mums yra įrodymas, kad Klaipėdos uostas yra vertinamas ir pripažįstamas.

Nors Uzbekistano krovinių srautai per Klaipėdos uostą iki šiol buvo minimalūs, tačiau galbūt šiuo bendradarbiavimo memorandumu bus žengtas žingsnis link glaudesnių santykių užmezgimo.

Lietuva turi užtektinai pajėgumo, kad galėtų užtikrinti sklandų Uzbekistano krovinių tranzitą per Lietuvą“, – sako Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Memorandumu „Uzbekistano geležinkeliai“ įsipareigojo savo šalies krovinių savininkus informuoti apie Klaipėdos uostą kaip modernų, patikimą, ekonomiškai naudingą transporto ir tarptautinės prekybos tiltą tarp Azijos ir Europos, tarp Rytų ir Vakarų.

Susitarta įvairiomis priemonėmis kurti sąlygas Uzbekistano krovinių importo ir eksporto srautams augti, vykdyti bendrus transporto logistikos, rinkodaros projektus.

Pasirašyti šį memorandumą inicijavo šių metų rugsėjį Klaipėdos uoste viešėjusi Kazachstano ir Uzbekistano verslininkų delegacija. Tąkart vidurio Azijos valstybių svečiams buvo pristatytos Klaipėdos uoste kraunamų krovinių rūšys, metiniai rezultatai, vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos.

Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas svečius supažindino su vienintelio Lietuvos jūrų uosto vystymo kryptimis, vykdomais projektais.

Vizito metu svečiams surengta ekskursija hidrografiniu laivu „Lotas“, taip pat lankytasi uosto įmonėse veikiančiuose grūdų, trąšų, generalinių krovinių terminaluose, apžiūrėti šaldytų produktų sandėliai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder